avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Functionarea asociatiei de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Functionarea asociatiei de proprietari

As dorii sa stiu, avand in vedere ca am constituita deja o asciatie de proprietari daca am posibilitatea sa preiau si alte condominouri in afara celor pentru care sa constituit asociatia ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:46, 18 Februarie 2011
Da puteti conform L Nr,230/2007 si HG Nr. 1588/2007
Fiti mai explicit referitor la calitatea in care intelegeti sa preluati "si alte condominouri
Daca este vizata calitatea de presedinte de asociatie- nu se poate sa deveniti presedinte la alta asociatie fata de acea unde eventual sunteti proprietar
Daca interesul dvs vizeaza calitatea de administrator de imobile,da,puteti sa preluati spre administrare mai multe condominii
nu avem firma de administrare , doar presedintele asociatie , si un bloc inscris in asociatie , putem prelua un bloc care nu e inscris in nici o ascociatie ? fara sa apelam la o firma de administrare imobile , doar asociatia simpla
Daca vreti sa atasati asociatiei dv. si alt bloc, nu se poate.
Sau se poate, dar dand peste cap intreaga alcatuire organizatorica de-acum, plus alt acord de asociere, alt dosar la judecatorie.
Asociatia de proprietari este infiintata numai pentru blocul dv. Celalalt bloc isi poate face propria lui asociatie.
timberland87 a scris:

As dorii sa stiu, avand in vedere ca am constituita deja o asciatie de proprietari daca am posibilitatea sa preiau si alte condominouri in afara celor pentru care sa constituit asociatia ?

Daca dumneavoastra, proprietarii dintr-un condominiu sunteti organizati intr-o asociatie de proprietari, puteti sa acceptati ca in asociatia dumneavoastra sa intre si alte blocuri sai scari, la cererea proprietarilor din afara asociatiei dv.
Trebuie sa hotarati aceasta in adunarea generala la care sa participe si proprietrii scarii sau blocului care urmeaza sa adere la asociatia dv.
Dupa ce hotaraste adunarea generala a dumneavoastra si majoritatea proprietarilor care vor sa adere din scara sau blocul alaturat, trebuie sa faceti toate demersurile pentru modificarea statutului asociatiei.
Despre modifocarea statutului s-a mai discutat recent si va invit sa parcurgeti aceste dezbateri pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un ajutor cu privire la infiintarea asociatiilor de proprietari niculinapopa niculinapopa Buna ziua, Mai multi proprietari am decis sa ne retragem din asociatia de proprietari ( care este formata din 49 scari cu 4 etaje) si vrem sa infiintam o ... (vezi toată discuția)
Afiliere asociatie proprietari enovi enovi Buna ziua. As avea rugamintea sa ma ajutati sa ma lamuriti care este procedura si cadrul legislativ in privinta afilierii/inscrierii unui bloc cu 4 scari ... (vezi toată discuția)
Daca un locatar nu este in asociatia de proprietari poate fi cenzor? bolocan bolocan Daca un locatar nu este in asociatia de proprietari poate fi cenzor? Copilul proprietarului poate face parte din comitet? (vezi toată discuția)