avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa TRANZACTIE teren la dosar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa TRANZACTIE teren la dosar

In demersul facut pentru dezbaterea succesiunii, pe cale amiabila, am constatat ca intr-un act de proprietate al defunctului, respectiv Sentinta civila, nu este inclusa o suprafata de teren, nici la defunct nici la celelalte parti din acest dosar. Aceasta suprafata de teren este inclusa in schita defalcata si repartizata pe loturi pentru fiecare mostenitor, frati ai defunctului, si vizata de OCOT. Sentinta civila s-a dat in baza TRANZACTIEI, intelegerii intre parti. Crezind ca e vorba de o eroare materiala am cerut consultarea dosarului, dar din care lipseste aceasta TRANZACTIE. Am solicitat la arhiva judecatoriei acest document, dar mi s-a spus ca in afara celor gasite la dosar nu mai exista niciun alt document. In aceasta situatie, in lipsa TRANZACTIEI, nu ma pot indrepta catre instanta sa faca o indreptare de eroare materiala. Mentionez ca nici in minuta de la dosar nu se regaseste aceasta suprafata de teren, dupa care, presupun, ca s-a facut redactarea si dactilografierea sentintei. Aceasta TRANZACTIE nu exista la niciunul dintre fratii defunctului, al carui mostenitor de drept sunt. Mai mentionez ca aceasta suprafata de teren se regaseste atit in Titlul de proprietate al tatului defunctului, cit si in certificatul de mostenitor, identificata cu coordonatele respective.
Am consultat un avocat care nu a identificat nicio solutie in afara de aceea daca vreun mostenitor ar avea aceasta TRANZACTIE, de aceea apelez pe aceasta cale la dumneavoastra pentru un sfat, o solutie, oricit de mic ar fi. Va multumesc!
Hotararea ia act de tranzactie? Cum lipseste terenul, e trecut in cererea de sesizare a instantei? Dar in tranzactie, nu apare deloc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)
Eroare tranzactie succesorala si sentinta civila vaspa vaspa Acum cativa ani am incheiat o tranzactie succesorala la judecatorie, iar la una dintre sole s-a facut confuzie intre 2 parcele alaturate. De fapt ,doar una ... (vezi toată discuția)
Cerere de indreptare eroare materiala respinsa initial si apoi admisa din oficiu psam psam Hristos a inviat!Considerandu-se că ,s-au strecurat anumite greseli in sentinta civila definitiva pronuntata de Curte s-a facut cerere de indreptare eroare ... (vezi toată discuția)