avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Eroare tranzactie succesorala si sentinta civila
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Eroare tranzactie succesorala si sentinta civila

Acum cativa ani am incheiat o tranzactie succesorala la judecatorie, iar la una dintre sole s-a facut confuzie intre 2 parcele alaturate. De fapt ,doar una dintre parcele urma sa fie mostenita, cealalta fiind vanduta de defuncti. In tranzactie s-a trecut parcela vanduta ca fiind mostenita, iar cea mostenita ca fiind vanduta. La semnarea tranzactiei, fiind vorba de mai multe sole si mai multe parcele, nici unul dintre mostenitori nu a sesizat greseala. La dosar s-au depus niste schita facute de mana de reclamant. In baza acelei tranzactii s-a redactat sentinta civila care a ramas definitiva si irevocabila. Acum, dorindu-se vanzarea parcelei mostenite (parcela care, in fapt, e vanduta) s-a descoperit si greseala din acte. Ce se poate face? Se mai poate poate corecta tranzactia si sentinta civila dupa atata timp? Multumesc pentru raspuns!
învoiala partilor va fi înfăţişată în scris şi va alcătui dispozitivul hotărârii. In astfel de speţe se impune îndreptarea erorilor materiale întrucât părţile ce nu au atacat sentinţa pronunţată (hotărârea de expedient) nu mai au nicio altă cale de soluţionare a unui astfel de incident.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune genovel genovel dupa solutionarea cauzei civile pentru dezbatere succesorala , din sentinata civila s-a omis din actul de proprietate o parcela de teren. S-a incheiat intre ... (vezi toată discuția)
Validitate contract de vanzare-cumparare ThomasT6 ThomasT6 In 1995 am cumparat o suprafata de teren pentru a construi un mic magazin. In contractul de vanzare-cumparare scrie “aflata in tarlaua 18, parcela 402, ... (vezi toată discuția)
Nr parcela gresit in contract de vanzare cumparare ThomasT6 ThomasT6 Buna ziua, Revin intr-o pb mai veche. Detin un teren achizitionat in 1997 pe care am construit un spatiu comercial (provizoriu). Pana in vara a functionat in ... (vezi toată discuția)