avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul prezentarii in vederea semnarii contractului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul prezentarii in vederea semnarii contractului de vanzare-cumparare !

Buna ziua !
Acum 15 ani parintii mei au cumparat un imobil in valoare de 90.000.000 Rol la vremea respectiva. Terenul fiind de 1260 m3.
Acesta a fost achizitionat de la 4 frati carora imobilul le-a fost lasat mostenire de la parintii lor care au decedat. A fost achitata suma de 80.000.000 lei reprezentant cota 1/4 a fiecaruia, respectiv 20.000.000 lei pentru fiecare mostenitor dintre cei 4 frati. Dintre cei 4 unuia i-a fost achitata suma de 10.000.000 lei urmand ca la semnarea contractului de vanzare cumparare sa ii fie restituita si cealalta parte de 10.000.000 lei reprezentant restul pana la 90 mil urmand a se finaliza contractul de vanzare cumparare prin ultima semnatura a acestuia el fiind singurul care nu a semnat dintre cei 4 vanzatori. Acesta insa nu s-a prezentat pentru a-si primi cei 10 mil si pentru a se semna contractul nici dupa 15 ani figurand cu 1/4 cota parte. Impozitul fiind total platit in acesti ani de catre parintii mei. Ce este de facut ?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
Catajack, utilizator
Cel mai recent răspuns: Catajack , utilizator 17:52, 20 Decembrie 2014
inteleg ca ati cumparat cote pana la urma si nu asa cum v-ati inteles

o iesire din indiviziune e suficienta cu propunerea de atribuire a cotei de 1/4 catre dvs cu justa despagubire - astai solutia de pura buna credinta:D

insa avand in vedere ca dvs ati platit un avans pt cota de 1/4 pentru care aveti posesia, posesie detinuta impreuna cu celelalte cote cumparate ( deci, cumparate si nu promise)
apreciez ca puteti obtine si o hotarare care sa tina loc de act de v/c...termenul de prescriptie pt promitent vanzator in aceasta situatie fiind implinit

:luck:
S-au încheiat acte separate cu fiecare dintre frați, sau este un sinur act semnat de către toți frații, mai puțin de către unul dintre ei?
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
Patrick_, utilizator
Nici calculul nu mi-e clar, 20000000*4-10000000 imi dau 70000000, nu 90000000.
Trebuie sa ne dati detalii mai multe despre acte, ce act concret ati incheiat, unde, cum, cine foloseste, cine nu... ce teren e... l-ati imprejmuit, nu...
Patrick_ a scris:

S-au încheiat acte separate cu fiecare dintre frați, sau este un sinur act semnat de către toți frații, mai puțin de către unul dintre ei?

au promis 4 si au vandut efectiv doar 3..ei fiind in indiviziune

Un singur act de vanzare-cumparare s-a incheiat pe care s-a semnat de catre 3 din vanzatori al 4-lea a refuzat sa mai vina sa semneze desi a primat o jumatate din banii pentru partea sa din imobil pentru care exista incheiata o dovada pentru bani semnata de catre acesta si de catre un martor.

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament IulianaGabriela IulianaGabriela Salut. Sunt in urmatoarea situatie: Doresc sa cumpar un apartament a caror proprietari au decedat de ceva ani buni, urmasii fiind 5 frati, iar din toti 5 doar ... (vezi toată discuția)
Perfectare act de vancare-cumparare niculaucarmen niculaucarmen am cumparat un teren cu casa de la mostenitorii proprietarilor. 4 dintre mostenitori au mandatat pe o alta persoana sa vanda terenul si imobilul, insa unul ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren extravilan in indiviziune gicamarin gicamarin Am cumparat cu antecontract la notar cotele de cate 1/3 de la 2 mostenitori de pe un titlu de proprietate.Al 3-lea mostenitor inscris pe titlu ... (vezi toată discuția)