Buna ziua,
Luni am avut un accident usor, fara victime. Cel care m-a tamponat a fost vinovat. A recunoscut vina si a fost de acord sa completam impreuna constatarea amiabila de accident. A doua zi, am luat legatura cu comisarul de daune pentru dechiderea dosarului, iar respectivul conducator auto a spus ca nu se prezinta la constatare si mi-a zis ca Dacia lui o face bucati si o vinde la fier vechi pentru ca nu are ce manca.
Va rog sa imi spuneti care sunt pasi de urmat in cazul in care nu se prezinta la agentul constatator pentru evaluarea daunelor.
Declarati accidentul de circulatie la politie.Trebuia in termen de 24 de ore. In declaratia care o veti da la politie aratati motivele pentru care nu ati declarat accidentul in termende 24 de ore. Aratati si motivul pentru care v-ati prezentat la politie pentru declararea accidentului avand in vedere ca tamponarile usoare se rezolva pe cale amiabila. Celalalt conducator auto fiind vinovat de producerea accidentului nu se va prezenta la solicitarea politiei si a asiguratorului pentru ca sa dea declaratii privind modul de producere a accidentului. Puneti in vedere conducatorului auto vinovat ca daca nu se va prezenta pentru a da declaratii veti fi obligat sa-l actionati in instanta, iar toata paguba inclusiv cheltuielile de judecata le va suporta intrucat asiguratorul nu plateste niciun leu in asemenea cazuri.