Buna dragii mei, ajutati-ma cu un sfat.Circulind cu autoturismul proprietate, am oprit la semafor, la culoarea rosie, iar autoturismul care venea din spate, condus de o doamna a intrat in mine. Am oprit motorul, m-am dat jos si am mers sa vad ce s-a intimplat. Respectiva a coborit geamul si a spus ca nu i-au mai tinut frinele. Incercind sa coboare din autoturism, nu l-a oprit nu l-a scos din viteza, sau tras frina de mina, iar cind a ridicat piciorul de pe ambreiaj mi-a mai tras un ,,tampon". Fiind noapte,respectiva mi-a dat o carte de vizita pe care am comparat-o cu permisul de conducere, urmind sa luam legatura pentru rezolvarea situatiei. Paguba nu este mare, dar respectiva dupa ce am vorbit o data la telefon si i-am solicitat sa vina sa vada masina nu a mai dat nici un semn. In masina cu mine se mai afla o persoana din cartier, ea fiind singura. Au trecut trei saptamini. Cum ma sfatuiti sa procedez in continuare? Va multumesc.
În cazul accidentelor de circulaţie cu avarii (tamponări) conducătorii auto implicaţi au obligaţia de a se prezenta în termen de 24 ore de la producerea accidentului la unitatea de poliţie pentru întocmirea documentelor de constatare, care se eliberează numai în baza declaraţiilor date de aceştia. Neprezentarea în acest termen constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă, iar permisul de conducere se reţine, perioada de suspendare fiind de 30 zile.
În cazul constatarii amiabile, termenul maxim in care trebuie sa transmiteti formularul CA catre companiile de asigurare este de 24 ore.
Multumesc pentru raspuns. Am fost indus in eroare de cea care m-a tamponat, asigurindu-ma ca vom rezolva problema pe cale amiabila, si de aceea nu ne-am prezentat nici la politie nici la asigurator. Ce as mai putea face in continuare?
In afara de mers la politie si declarat accidentul nu prea aveti ce. Atunci va va fi luat permisul amandorura,... Si eu din pacate am invatat pe pielea mea ca doar in conditiile mele sa fac amiabila (adica a doua zi sa nu fie duminica daca accidentul e sambata seara (sa fie inchis la asigurator), sa nu aiba la vre-o firma fantoma RCA-ul, sa vina cu mine in orasul meu (masina nefiind pe numele meu intampin o gramada de probleme), sa para persoana de incredere, dauna sa nu fie mare, si toate conditiile sa se indeplineasca (mi le indeplineasca) in 24 de ore,... daca vrea e bine daca nu ghinion). La urma urmei nu am nimic cu persoana care intra in mine, nu vreau sa ii fac rau sau ceva (daca nu e cazul) dar nici nu mi se pare corect ca sa imi complic eu viata sa scap vinovatul de vre-o amenda de cateva sute de lei si eventual permisul. Recunosc insa ca de cate ori am fost de vina eu am tras catre amiabila,.... acum trebuie si sa tragi umpic la oala ta. Au fost cazuri cand a mers, caz cand mi s-au cerut mai multi bani decat amenda politiei (si am inceput sa rad invitandu-l chiar eu la politie), sau caz cand nici nu a vrut sa auda de amiabila.