avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda administrativa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda administrativa

buna seara .am o intrebare si vreau sa ma ajute cineva . am primit cu citeva zile in urma o ordonanta de clasare de la parchet cu o amenda administrativa de 1000 de lei pentru tractarea unei remorci DE MASINA MICA neinmatriculate si trebuie achitata in 15 zile ce ar trebui sa fac CA SA SCAP CU O amenda mai mica macar la jumatate ca remorca era facuta de mine acasa si iesiam pe la cimp cu ea din cind in cind sau macar sa o pot amina daca se poate. va multumesc
Cel mai recent răspuns: GicaEu , utilizator 20:54, 7 Ianuarie 2015
Daca amenda vi se pare prea mare puteti formula plangere impotriva solutiei procurorului - daca nu au trecut 20 de zile de la comunicarea solutiei.
Daca nu, amenda se incaseaza prin serviciul fiscal (fisc) si puteti solicita o esalonare in conditiile prevazute de legislatia fiscala.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
Mihaela Nevoie, Avocat
am formulat o plangere inpotriva solutiei acum o saptamană si sa+mi injumatatească amenda că toată stiu ca nu se poate , dar incă nu am primit incă niciu un raspuns . dar pentru această eşalonare trebuie să fac o cerere la fisc sau sa fac din nou la parchet bineînteles cînd o sa primesc din nou de la parchet sa vad ce raspuns îmi trimite că poate mă va scuti de jumătate .. multumesc
Nu cred ca este amenda administrativa, sunt cheltuieli judiciare, de cand este dosarul?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Ianuarie 2015
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
dosarul este din octombrie 2013 iar dupa mai bine de un an mai precis inainte de craciun am primit in plic o ordonantă de clasare in care se specifica o amenda administrativa iar cheltuielile judiciare scrie la final de ordonanta ca vor fi suportate de stat .
A fost pe lege veche, s-a aplicat art. 19 din LPACPP. Singura varianta este plangerea impotriva ordonantei.
ART. 19
Atunci când, în cursul procesului, se constată că în privinţa unei fapte comise anterior intrării în vigoare a Codului penal sunt aplicabile dispoziţiile art. 18^1 din Codul penal din 1968, ca lege penală mai favorabilă, procurorul dispune clasarea, iar instanţa dispune achitarea, în condiţiile Codului de procedură penală.

Alte discuții în legătură

Remorca neinmatriculata - dosar penal gica1234 gica1234 buna seara.in luna ianuarie am fost oprit in trafic de politia din comuna conducind autoturismul tractind o remorca in urma ei ,mentionez ca remorca am facuto ... (vezi toată discuția)
Furt din mall...pedeapsa? floreastefan floreastefan Buna ziua! ziua trecuta am facut o greseala, in sensul ca am incercat sa sustrag din incinta unui magazin din mall 2 articole vestimentare in valoare de 389 ... (vezi toată discuția)
Este posibila urmarirea penala pe art 335 cpp in urmatorul caz? generalul generalul la plangere mea inpotriva unor martori mincinosi, solutia a fost cu NUP ART 10 LIT D vechiul CPP unde lit d, prevede ca exista fapta dar faptei lipseste ... (vezi toată discuția)