avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ordonanta clasare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ordonanta clasare

am o plangere penala la care am primit raspuns de clasare
ce pot face acum plangerela prim procuror sau direct in instanta
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:35, 28 Februarie 2017
La procurorul ierarhic superior trebuie sa depuneti in 20 de zile de la comunicare.
Agripina1 a scris:

am o plangere penala la care am primit raspuns de clasare
ce pot face acum plangerela prim procuror sau direct in instanta


Initial plangerea se adreseaza procurorului ierarhic superior, iar in situatia unei confirmari a solutiei de clasare de catre acesta din urma, va adresati instantei.
Respectati termenele legale.
Important de mentionat este faptul ca, in situatia in care veti ajunge la instanta, obiectul plangerii adresata instantei il va forma tot prima ordonanta de clasare, nu solutia de confirmare a procurorului ierarhic.
Procurorul ierarnic superior va da aceeasi decizie de clasare sau poate hotara si altceva?
Poate sa admita plangerea, sa infirme ordonanta si sa dispuna redeschidere UP. Asta ar fi trebuit sa solicitati in plangere...
Redeschiderea UP este supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară, în termen de cel mult 3 zile, sub sancţiunea nulităţii.
Ultima modificare: Luni, 27 Februarie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
asa am cerut dar credeam ca ordonanta primita de la procurorul de caz nu se poate schimba doar la camera preliminara si credeam ca aceasta plangere la procurorul ierarhic este doar o formalitate inseamna ca mai sunt cazuri in care prima ordonanta este anulata si se poate da o alta ordonanta de UP DAR DACA SE INTAMPLA ACEST LUCRU SE MAI AJUNGE LA CAMERA PRELIMINARA SI CINE VA FACE ACEASTA ACTIUNE EU SAU PROBURORUL

Alte discuții în legătură

Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Decizia procurorului Pompilui Avram Pompilui Avram Poate fi atacata in Instanta o decizie a procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)