avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ordonanta clasare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ordonanta clasare

am o plangere penala la care am primit raspuns de clasare
ce pot face acum plangerela prim procuror sau direct in instanta
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 14:35, 28 Februarie 2017
Procurorul.
Ordonanta de clasare poate fi contestata, prin plangere, in termen de 20 de zile de la comunicare, la procurorul ierarhic superior.

Ulterior , dupa respingerea plangerii formulate, va adresati instantei de judecata, judecatorului de camera preliminara, in vederea desfiintarii ordonantei de clasare initialale, pe care o criticati, prin prisma legalitatii si temeiniciei.


Hotararea este definitiva, nu mai puteti exercita nicio cale de atac.


CAPITOLUL VII
Plângerea împotriva măsurilor şi actelor de urmărire penală
Art. 339
Plângerea împotriva actelor procurorului
(1) Plângerea împotriva măsurilor luate sau a actelor efectuate de procuror ori efectuate pe baza dispoziţiilor date de acesta se rezolvă de prim-procurorul parchetului sau, după caz, de procurorul general al parchetului de pe lângă curtea de apel ori de procurorul şef de secţie al parchetului.
(2) În cazul când măsurile şi actele sunt ale prim-procurorului, ale procurorului general al parchetului de pe lângă curtea de apel, ale procurorului şef de secţie al parchetului ori au fost luate sau efectuate pe baza dispoziţiilor date de către aceştia, plângerea se rezolvă de procurorul ierarhic superior.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător atunci când ierarhia funcţiilor într-o structură a parchetului e stabilită prin lege specială.
(4) În cazul soluţiilor de clasare ori de renunţare la urmărire, plângerea se face în termen de 20 de zile de la comunicarea copiei actului prin care s-a dispus soluţia.
(5) Ordonanţele prin care se soluţionează plângerile împotriva soluţiilor, actelor sau măsurilor nu mai pot fi atacate cu plângere la procurorul ierarhic superior şi se comunică persoanei care a făcut plângerea şi celorlalte persoane interesate.
(6) Dispoziţiile art. 336-338 se aplică în mod corespunzător, dacă legea nu dispune altfel.
Noul Cod de Procedură Penală actualizat prin:
Lege nr. 255/2013 - pentru punerea în aplicare a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii procesual penale din 19 iulie 2013, Monitorul Oficial 515/2013;





Succes.


Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orodonanta de clasare Sever Simion Sever Simion Am primit o ordonanta de clasare a plangerii penale intocmita de mine ca parte vatamata. In cuprinsul ei sunt multe minciuni si sursa lor este sectia de ... (vezi toată discuția)
Decizia procurorului Pompilui Avram Pompilui Avram Poate fi atacata in Instanta o decizie a procurorului ? (vezi toată discuția)
Plangere împotriva ordonanței de renunțare la urmărirea penală Laelia Laelia Am formulat o plângere împotriva Ordonanței de renunțare la urmărea penală în temeiul art 339 (4) Cpp. iar soluția prim-procurorului a fost de ... (vezi toată discuția)