avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Iesirea din tara cu un autovehicul
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Iesirea din tara cu un autovehicul

O problema mica . Vreau sa ies din tara cu o masina care este pe numele mamei mele , cu 2 minori si mama lor . Toatele actele auto sunt in regula iar minorii au procura pe numele mamei . Mi se mai solicita altceva la granita ? E prima data cand ies din Romania cu masina .
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:00, 18 Decembrie 2014
In mod normal daca actele masinii sunt in regula nu vi se cere altceva. Totusi va recomand sa aveti o imputernicire in acest sens de la notarul public. Desi nu este prevazut obligatia de a avea asa ceva, s-ar putea sa dureze pana se clarifica dreptul Dvs de a conduce acel autovehicul. Si stiti cum sunt cei de la vama ... ai sapca, n-ai ... tot se leaga de ceva. Chiar daca legal nu pot sa-ti faca nimic, dar te intarzie.
Verificat ITP-ul masinii, valabilitatea RCA si drum bun! :)
Si eu va recomand sa aveti o imputernicire notariala in care sa fis prevazut ca aveti dreptul sa consuceti autoturismul mamei dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura folosire auto alex29bv alex29bv Buna ziua. As dori si eu o lamurire in legatura cu foliserea unui autovehicul in spatiu UE. Masina este inmatriculata pe numele tatalui meu si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Trecere frontiera cu autoturism imprumutat Andrei unicul Andrei unicul Pot trece granita cu un autoturism ce nu este pe numele meu? (vezi toată discuția)
Pot parasi tara cu o masina inmatriculata pe firma dobandita in urma unei licitatii? Ionut_Gabriel Ionut_Gabriel Buna seara,intentionez sa parasesc tara curand cu masina personala! Masina care o detin a fost cumparata in urma unei licitatii! In talonul masinii este trecut ... (vezi toată discuția)