avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz in serviciu contra intereselor personale
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz in serviciu contra intereselor personale

In anul 2008 am fost executat silit asupra unui imobil care in acea perioada valora 160mii Euro creditul care l-am solicitat pt modernizare imobil a fost de 110 mii Euro bani cu care s-a investit in imobil. Facturile platite toate prin Banca care a acordat creditul. In faza executarii silite expertul evaluatot al bancii respectiv CEC Bank face evaluare de 100 mii euro dupa ce s-a investit in imobil mai bine de 110 mii euro subevaluind imbilul respectiv in plus mai vinde si o fabrica de 1200 mp ce nu era gajata Bancii . In urma plingerii mele parchetul in prima faza imi da caci s-a stabilit subevaluarea imobiliara dovedita de 2 experti ANEVAR si unul JUDICIAR ca dupa o perioada alt procuror cu acelasi dosar imi scoate de sub urmarire penala pe EVALUATORUL care a savirsit fapta. Contestez cele sesizate d-tra Parchetului JUDETEAN PLINGERE impotriva actelor procurorului care ma trimite la parchetul local si de 3 luni de zile NIMIC. Va rog s-a descifrati d-tra ce se intimpla si ce s-a mai fac in acest caz.Speta sta din anul 2008 Dupa mine reclamati la CSM DNA DIICOT nu mai stiu unde s-ar incadra acest PROCUROR va multumesc, de sprijin.
Cel mai recent răspuns: baciu_ismael , utilizator 14:36, 20 Decembrie 2014
Ar trebui sa urmariti dosarul, adica sa vedeti nr. de inregistrare cu care a plecat de la Parchetul de pe langa Tribunalul judetean si nr. de inregistrare cu care a intrat la Parchetul de pe langa judecatorie.
Mergeti in audienta la prim procurorul de la Parchetul de pe langa judecatorie si intrebati de soarta dosarului - nume procuror caruia i-a fost repartizat si despre stadiul dosarului.
Miscarea dosarelor de la un loc la altul sunt de durata. La fel si preluarea dosarului de catre al procuror.
Preturile fluctueaza pe piata, functie de cerere si oferta. Pretul dinaintea crizei imobiliare nu e acelasi cu pretul de dupa criza imobiliara.

Evaluat la suma cutare si primit la licitatie altceva nu ar fi un lucru neobisnuit. Faptul ca la licitatie s-a primit mai putin decat materialele + manopera nu e o infractiune. Pretul primit la licitatie este aproape intotdeauna inferior celui de piata. Aveati de ex. posibilitatea sa cadeti de acord cu banca ca intr-un timp rezonabil sa gasiti dvs. un cumparator care sa fi oferit un pret pe care il considerati rezonabil. Dar aceasta posibilitate exista prin buna intelegere, nu dupa ce a cerut executarea silita.

Chiar daca evaluatorul s-a inselat, nu e neparat o fapta penala. Fapta penala ar fi daca a facut-o cu intentia de a comite o infractiune.

Imprumutul este acordat persoanei si nu casei (nu e ca-n SUA), deci daca banca nu si-a acoperit creditul acordat plus dobanzile prin vanzarea casei avea dreptul sa execute silit alte proprietati ale dvs.

Interesul bancii era sa-si recupereze banii, deci vinderea acestor proprietati a fost facuta in interesul bancii si daca banca nu a fost pagubita de expertul evaluator si nu a depus plangere contra lui nu vad ce s-ar mai putea face. Expertul evaluator (daca era al bancii) trebuia sa serveasca interesele bancii si ar fi vinovat doar daca a adus atingere intereselor bancii.
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
Creditul a fost pe Societate si societatea a garantat cu dublu sumei date plus investitiile facute care ajung la suma de 14 Mild ron. conform celor 2 expertize. Evaluatorul Bancii CEC subevaluieaza imobilul si se vinde cu suma modica de 2,5 mild ron. Banca nu si-a recuperat creditul care era de 4,5 mild ron. Poate s-a inteles acum. Vam mai adus la cunostiinta ca a vindut si o fabrica in cadrul acelei licitatii care nu era IPOTECATA . Va rog din cele relatate poate nu exista pentru unii in codul penal infractiunea de abuz in serviciu s-au au fost oameni de facere de bine atit mie cit si Bancii pagubite. Sint 2 expertize care atesta valoarea reala luind in calcul si criza care a afectat toata populatia globului DAR este strigator la cer ce pot face altii, abuzind de functiile pe care le detin. Prin acest papt Societatea a intrat in faliment, lipsa sediu. Ar putea fi trasi si la raspunerea de atragerea in garantie a Bancii pt intrarea in faliment, prin abuzul savirsit de acestia. Va multumesc!
Abuzul in serviciu se aplica functionarilor publici si celor asimilati lor (cei investiti de o autoritate publica cu anumite sarcini). In masura in care evaluatorul era functionar al bancii si nu investit sau controlat de o autoritate publica, nu poate fi vorba de abuz in serviciu, ci cel mult de fals, uz de fals sau escrocherie (si anume daca sunt comise cu rea intentie si nu din prostie sau greseala, sa zica el ca a mancat o cifra sau a pus gresit virgula pe calculator). In general cand un om e pagubit i se pare ca e abuz si conspiratie, cand pagubeste el pe altii i se pare ca numai cine nu munceste nu greseste.

Daca se aplica prevederile cu abuz in serviciu, atunci poate sa fi intervenit prescriptia, vezi www.avocatnet.ro/content/for...
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
tgeorgescu, utilizator
M-am lamurit, am s-a caut .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare incorecta in procesul de executare silita imobiliara znicolae9 znicolae9 Apartamentul meu a fost scos la licitatie ptr un credit de nevoi personale neachitat,in valoare de circa 5000 euro.[b]Precizez ca banca care m-a executat silit ... (vezi toată discuția)
Licitatie crismiti crismiti Am niste nelamuriri privind licitatiile. Va expun situatiile cu care m-am intalnit: 1) Executorul mi-a spus ca banca care a cerut executarea nu accepta mai ... (vezi toată discuția)
Executare silita legal sau "graba" . 2 imobile la pret de... flory1 flory1 Buna Ziua, Banca x dat fiind intarzierea la plata pe fondul crizei pentru un \"credit de consum \" garantat de apartamentul care ulterior formeaza ... (vezi toată discuția)