avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Model adeverinta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Model adeverinta

Buna ziua , prietenul meu se elibereaza din penitenciar anul acesta si are nevoie de o adeverinta din care sa reiasa ca la eliberare se poate angaja , am gasit si o firma care este dispusa sa-l angajeze dar nu stim cum trebuie formulata aceasta adeverinta . Ma puteti ajuta ? Multumesc anticipat .
Angajarea acestuia nu poate fi conditionata de o astfel de adeverinta.

art. 41 Constitutie - Munca şi protecţia socială a muncii
(1) Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit. Alegerea profesiei, a meseriei sau a ocupaţiei, precum şi a locului de muncă este liberă.

art. 3 C.mun.
(1) Libertatea muncii este garantata prin Constitutie. Dreptul la munca nu poate fi ingradit.
....

Daca se doreste un astfel de document , atunci cei de la Penitenciar pot elibera o astfel de adeverinta.
multumesc mult ! poti te rog sa explici pe termenii mei ,daca se poate ? multumesc mult !
Altfel spus, angajarea unei persoane nu poate fi conditionata de prezentarea unui anumit document , atat timp cat legislatia nu obliga la asa ceva.

De aceea , atat Codul Muncii si Constitutia prevad ca , dreptul la munca nu poate fi ingradit.
vreau sa imi spuneti concret ..se poate face rost de la un S.C. de o asemenea adeverinta ? sau nu ? :) multumesc mult !
Nimeni nu va poate spune exact daca o SC va face ceea ce doriti dvs. Depinde de acea societate. Probabil ca la unele se poate angaja, iar la altele nu.

Alte discuții în legătură

Model adeverinta D_Adrian02 D_Adrian02 Buna ziua , prietenul meu se elibereaza din penitenciar in luna octombrie anul acesta si are nevoie de o adeverinta din care sa reiasa ca la eliberare se poate ... (vezi toată discuția)
Renuntare la job in perioada de proba Andy26 Andy26 Buna seara. Va rog, m-ar interesa sa ma ajutati cu un raspuns in urmatoarea chestiune: m-am angajat saptamana trecuta si sunt in perioada de proba de 3 luni, ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de la o firma inchisa. sorini22 sorini22 Buna , sunt Sorin din Focsani , am mai scris aceasta problema dar nu s a gasit o rezolvare as dori sa o public din nou cu mai multe detali. Tocmai am fost dat ... (vezi toată discuția)