avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Accesare fonduri nerambursabile
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Accesare fonduri nerambursabile

Bună ziua,

Mă gândesc de ceva timp la deschiderea unui Parc de agrement (În genul Parcului Aventura din Brașov de exemplu) într-un oraș micuț, care momentan are o singura atracție turistică (o salină).

Am citit cred eu cam tot ce se putea citi despre fondurile nerambursabile de la stat, și toate schemele de finanțare presupun riscuri ridicate din partea mea. Asta pe lângă faptul că este riscul mare să nu fie suficiente sumele.

Astfel, am încercat să caut variante alternative. Cea mai bună la care m-am putut gândi a fost inițierea unei discuții cu primăria/autoritățile locale în care prezint ideea, demonstrez beneficiile creerii unui ”cuplu” de atracții turistice (salina+parcul), posibilitățile de dezvoltare ale orașului prin acest lucru, atragerea segmentului tânăr de turiști, dezvoltarea altor mici afaceri pe lângă parc, etc.

Știu că primăriile accesează mult mai ușor fondurile, având departamente juridice întregi care se ocupă cu acest lucru, cu experiență în acest lucru, cu alte posibilități de a cere ajutorul instituțiilor statului care ar trebui să se ocupe cu acest lucru, nu se supun acelorași riscuri financiare la care se supun persoanele juridice.
Alte avantaje sunt obținerea mult mai ușoara a terenului pentru construcție pentru ca dispare problema contractului de cesiune, obținerea mult ușurată a autorizațiilor de construcție, optimizarea căilor de acces către parc, conectarea la utilități (dacă nu este deja), etc.

Este o situație win-win din cum văd eu lucrurile:
1)Primăria obține dezvoltarea orașului, a turismului, suportul pentru micile afaceri ce se pot dezvolta pe lângă parc, fonduri din încasările parcului
2)SRL-D-ul își poate îndeplini obiectivul de a manageria un asemenea parc, pe baza unui contract cu primăria și/sau cotă-parte din încasarile parcului, dar eliminând riscurile financiare la care se supune persoana juridică și persoana fizică din spatele persoanei juridice.

Astfel, ajung la întrebarea mea: există vreo formă de parteneriat prin care SRL-D-ul meu să se ocupe de concepția de bază a parcului, contractarea firmelor ce plănuiesc și construiesc asemenea parcuri, administrarea ulterioară, promovare, tot ceea ce presupune managementul unui asemenea proiect, dar plățile să se facă prin intermediul primăriei printr-o finanțare obținută de către ea ?

Sau, mai concret, este posibilă punerea în aplicare a unei asemenea idei ?
Ultima modificare: Joi, 18 Decembrie 2014
sandu-alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 08:58, 22 Decembrie 2014
Buna ziua,

Aveti si o intrebare?
Scuze, dădusem din greșeala click, am editat acum ;)
1. Se poate crea un parteneriat public-privat, in principiu. Fondurile europene au in vedere solicitanti care au minim 1 an de functionare, cu un an fiscal incheiat, cu profit.
2. Daca primaria acceseaza ca unic beneficiar fonduri europene pentru dezvoltarea acestui proiect, ea poate licita administrarea acestui parc.
va trebui sa expuneti ideea dvs primarului si Consiliului local dar cu date certe, cu cifre si previziuni de castig pentru urmatorii ani, pentru ca sa convingeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oferta_colaborare_consultanta razvan.vastea razvan.vastea DELADA (firma specializata in consultanta proiecte europene) cauta colaboratori cu relatii in mediul de afaceri pentru identificarea firmelor ce doresc sa ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene hack hack Buna seara. Am si eu nevoie de putin ajutor. Stiam de acest forum si nu am nicio baza de la care sa plec.. Cred ca aici pot gasi ce imi trebuie. Dispun de o ... (vezi toată discuția)
Pensiune turism cu investitii de la terti Nicu29 Nicu29 Buna ziua, Ma numesc Cristian Nicolae, am terminat Facultatea de economie a comertului, turismului si serviciilor in 2007, timp in care, pana in prezent ... (vezi toată discuția)