avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Situatie revenire job dupa CCC1
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Situatie revenire job dupa CCC1

Buna,

In 21 nov 2012 an nascut primul copil si am optat sa stau 2 ani acasa. intre timp am ramas din nou insarcinata si am decis sa intru automat in concediu prenatal dupa expirarea celor 2 ani (fiind deja in luna 7). Asadar in 22 nov 2014 am depus la angajator primul concediu medical. Solicitand o adeverinta de venit pe ultimele 12 luni,am aflat ca ultima luna din cei 2 ani mi s-a terminat automat concediu,acea luna fiind alocata obligatoriu tatalui. Specific ca noi nu am stiut acest lucru,asadar nu am exercitat un astfel de drept...nici nu intentionam, de fapt. Problema este,de fapt,urmatoarea: eu am facut cererea de reintoarcere la job abia cu 22 nov 2014,cand am intrat automat in concediu prenatal cu al 2-lea copil. ce se intampla cu luna aceea: 21 oct-21 nov 2014? Eu nu apar nici angajata, nici in concediu.... Nici angajatorul nu a stiut nimic de acest lucru si am facut actele de revenire normal in 22 nov. Solutia ar fi fost sa intru in concediu fara plata in acea luna, dar angajatorul nu mai poate face nimic acum deoarece este prea tarziu...datele sunt deja introduse in Revisal. Imi este foarte teama ca nu indeplinesc conditiile alocarii CCC2,deoarece se poate considera ca nu am 12 luni continue ca angajat.... Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:23, 18 Decembrie 2014
1. Daca tata copilului indeplinea conditiile pentru a beneficia de CCC1, o luna de CCC1 ii era repartizata lui, fie ca intra sau nu o luna in CCC1.

2. - In aceasta situatie dvs. trebuia sa reluati activitatea cu o luna inainte sau sa solicitati o luna de concediu fara plata pentru cresterea copilului.
- Aceasta luna de concediu fara plata era stagiu de cotizare la sanatate si perioada asimilata stagiului de cotizare la pensie si somaj pecum si vechime in munca si in specialitate.
- Pentru aceasta trebuia sa comunicat si la AJPIS ca sunteti o luna in concediu fara plata pentru cresterea copilului pentru a vi se plati contributia la sanatate.

3. Puteti face si acum cererea pentru acest concediu fara plata, retroactiv, numai ca trebuie ca angajatorul sa rectifice declaratia D112 si sa faca modificarea si in Revisal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de crestere pentru copilul 2 corinaaga corinaaga Buna ziua. Primul copil face 2 ani pe 22 septembrie 2014, eu sunt in concediu de crestere pana la 2 ani; voi naste al 2 lea copil cel tarziu pe 17 septembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pt. concediu de maternitate alexandraluiza alexandraluiza Buna ziua, Ma numesc Luiza. Sunt in prezent in concediu de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani, mai exact copilul meu implineste 2 ani pe ... (vezi toată discuția)
Insarcinata in timpul ccc1 babanina babanina Buna ziua.Momentan sunt in CCC1. cu handicap si sunt insarcinata.Certificatul de incadrare in grad de handicap expira in 14 ianuarie 2016, cand voi avea doar ... (vezi toată discuția)