avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... prescriptie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

prescriptie

prescriptia dreptului la actiune opereaza la 3 ani din momentul semnarii contractului?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 10:04, 4 Iunie 2009
Prescriptia reprezinta stingerea dreptului la ctiune ca urmare a neexercitarii lui in termenul prevazut de lege.
Regula generala este ca prescriptia incepe sa curga de la data nasterii dreptului la actiune.
in cazul actiunii in raspundere pentru paguba cauzata prin fapta ilicita si in cazurile asimilate, prescriptia incepe sa curga de la data cand pagubitul a cunoscut sau trebuia ( ori putea ) sa cunoasca paguba si pe cel care raspunde de ea, sau de la expirarea termenului prevazut de lege ( art. 8 din Decretul 167 / 1958 si art. 12 din Legea 11 / 1991 )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriere calin_andrei calin_andrei O actiune in pretentii (fie drept comun, fie somatie de plata) se prescrie in termenul general de 3 ani? Iar curgerea termenului se calculeaza de la ... (vezi toată discuția)
Raspunderea materiala a angajatului serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori sa stiu si eu ce reprezinta riscul normal al serviciului in sensul art. 270 alin. (2) din codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare? ... (vezi toată discuția)
Nasterea drepului la actiune Mihai Pop Mihai Pop Buna ziua! Va rog sa-mi explicati ce se intelege prin expresia nasterea dreptului la actiune! Va multumesc! (vezi toată discuția)