avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Citatie da, intampinare nu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Citatie da, intampinare nu

Va rog sa ma lamuriti intr-o problema de procedura.
Am depus cerere de apel la Curtea de Apel .Ulterior s-a fixat data la care se va tine sedinta, care mi-a fost anuntata prin citatie.Dar pana la primirea citatiei nu am primit intampinarea de la parata.
Va rog sa-mi spuneti cand trebuia sa-mi comunice parata intampinarea, de la cate zile de la momentul in care cererea a ajuns la Curtea de Apel?Daca eu am primit citatia si nu am primit intampinarea de cand incep sa curga zilele pentru a depune raspunsul la intampinare, de la primirea citatiei sau de la primirea intampinarii?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 13:35, 19 Decembrie 2014
Daca depune intampinare se comunica si aflati.
Probabil că cealaltă parte nu a depus întâmpinare.

Va rog sa-mi spuneti cand trebuia sa-mi comunice parata intampinarea, de la cate zile de la momentul in care cererea a ajuns la Curtea de Apel?

Instanța este cea care comunică întâmpinarea, nu pârâtul (în apel, acesta se numește ”intimat”).

Intimatului i se comunică apelul și i se pune în vedere obligaţia de a depune la dosar întâmpinare în termen de cel mult 15 zile de la data comunicării. În cazul în care intimatul nu a depus întâmpinare în acest termen, judecătorul va fixa prin rezoluţie primul termen de judecată,

Dacă totuși există întâmpinare la dosarul cauzei care nu v-a fost comunicată, la primul termen puteți să solicitați instanței să v-o comunice și să acorde termen în vederea formulării unui răspuns la întâmpinare.

Răspunsul meu este valabil numai dacă litigiul dvs. se desfășoară potrivit Codului de procedură civilă în vigoare (cerere introdusă pe rolul instanței după data de 15.02.2013).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel ... Mika T Mika T Buna. Dupa cate zile de la primirea dosarului cu cererea de apel tribunalul care trb. sa judece apelul trimite citatiile partilor din dosar. Multumesc. (vezi toată discuția)
Alta modalitate de a afla continutul actului depus de partea adversa latka latka Exista vreo alta posibilitate de a afla continutul actului depus de partea adversa (intimatul - politia), chiar daca in codul de procedura civila se specifica ... (vezi toată discuția)
Este sau nu tardivitate? NICULIN NICULIN Este sau nu TARDIVITATE? Buna seara! Este urmatoarea situatie: Se face apel de catre paratii/apelati. Instanta comunica tuturor, documentul de apel. In ... (vezi toată discuția)