avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident Rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident Rutier

Buna seara.. am o nelamurire daca ma puteti ajuta cu un sfat s-au mai multe.... Am avut un accident pe timp de noapte in interes de serviciu intr-o intersectie eu avand cedeaza iar cand am intrat in intersectie sa ma asigur sa merg mai departe din partea stanga nu venea nimeni avand o duba pe partea stanga ..vizibilitate redusa dar m-am asigurat iar din partea dreapta am dat prioritate celor care mergeau pe drumul cu prioritate iar dupa ce nu a mai trecut nimeni in fractiune de secunda a intrat un autoturism cu peste 100 km la ora in mine practic el a zburat in magazinul din coltul intersectiei cu rotile in aer iar masina firmii la care am lucrat. Ambele masini dauna totala iar magazinul distrus in proportie de 40 % implicand 7 persoane in accident iar 2 victime eu si o colega de a mea .... intr-un final in cateva zile s-au dat toate declaratiile persoanelor implicate in accident precum ca nu au pretentii de la mine si toate cele ,au fost deschise si dosarele de dauna RCA pt Magazinul distrus cat si pentru celalalt Autovehicul care era pe drumul cu prioritate .. fiind sambata in interes de serviciu noi am plecat la pe teren ... venind spre casa s-a produs accidentul.. dar in accea zii de sambata nimeni nu a semnat nimic ca am lucrat... pe urma s-a deschis un dosar de cercetare si verificare la ITM s-au IPP nu stiu sigur pentru ca nu ma pricep din ceea ce a facut seful.. totul este bine pana in momentul actual... intrebarea este in felul urmator... : Politia mi-a luat carnetul ,mi-a dat dovada de 14 zile ... Cand imi pot recupera permisul inapoi ? Se poate da dupa 30 de zile sala sa iau permisul mai repede ? Mi se va da amenda la sfarsit ? Pentru ca nu am primit nici o amenda pana acum.. Astept sfaturi ! Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: yodanut123 , utilizator 21:42, 19 Decembrie 2014
Permisul nu ti se va restitui dupa 30 de zile. Atata timp cat a fost accident auto cu victime, automat s-a deschis un dosar penal. Pana la solutionarea definitiva a acestui dosar nu iti vei primi permisul, avand insa posibilitatea de a-ti prelungi dovada. La finalizarea dosarului vei afla daca va exista sau nu o sanctiune in sarcina ta si care este aceasta.
Da sunt constient de acest aspect. Cat dureaza solutionarea acestui dosar? cat timp...
Este o intrebare la care nu-ti pot oferi un raspuns cert. Daca e asa cum spui tu si nimeni nu are nicio o pretentie de la tine, dosarul se va clasa, dar nu mai repede de 3 luni. (termenul de 3 luni nu este unul prevazut de lege ci unul intalnit in practica).
Am inteles.... multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier soldat cu victime yodanut123 yodanut123 Buna ziua... am avut un accident rutier acum 4 luni si jumatate soldat cu o victima ... mi-a sarit o Vaca in fata ,fugea spre mine,ca sa evit vaca am tras ... (vezi toată discuția)
Timp de solutionare a unui dosar de cercetare penala ajuns la parchet in urma unui accident rutier cu victima, eu fiind si victima si vinovatul Ciprian_SI Ciprian_SI Sunt nou venit pe acest forum si am o foarte mare problema. In data de 28.07.2012 am fost implicat intr-un accident rutier, eu conducand o motocicleta, practic ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime- cat timp dureaza solutionarea dosarului? rosescu_matei rosescu_matei am avut un accident rutier in vara la Constanta , am fost eu vinovat si victimele nu au avut pretentii dar nici nu li s-au luat declaratii. de atunci ma tot ... (vezi toată discuția)