Sunt nou venit pe acest forum si am o foarte mare problema. In data de 28.07.2012 am fost implicat intr-un accident rutier, eu conducand o motocicleta, practic eu am fost si victima si vinovatul totodata. Celalalt sofer implicat in accident nu are nici o pretentie materiala, eu am tot stat asa degeaba visand la cai verzi pe pereti si mai ascultand cate o aberatie spusa de cineva multumit de faptul ca oricum odata la 30 de zile imi luam prelungirea de dovada. Acum dosarul de cercetare penala este finalizat si a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatorie. Sunt cercetat sub spectul savarsirii infractiunii prevazute la art. 184, alin 1 si 3 din CP.
Circulam pe un drum national cu o banda pe sens, ies in depasire pe dunga discontinua de la distanta foarte mare fiind noapte, datorita faptului ca, conducatorul auto pe care urmam sa il depasesc a inceput sa penduleze pe banda lui nu am mai efectuat depasirea, am stat sa astept, cand l-am vazut ca se trage inspre dreapta am accelerat sa depasesc, acesta insa a luat brusc de volan facand stanga pe un drum judetean. Eu m-am speriat, am blocat frana fata, m-a dat peste cap si motocicleta s-a dus taras 22 de metri pana s-a lovit de auto respectiv... eu la randu-mi m-am dus taras pe asfalt. Bineinteles ca urma motocicletei a inceput pe dunga continua, era dunga de 25 de metri acolo de dunga continua deci urmele s-au vazut la 3 metri de inceputul dungii continue... am avut 2 zile de spitalizare, permis retinut si dosar de cercetare penala pe numele meu deschis. Alcool 0 atat la mine cat si la celalalt sofer, am avut si 2 saptamani de concediu medical totodata. Celalalt sofer nu a facut plangere, nu are pretentii materiale, dauna foarte mica pe care o are la masina urmand a si-o rezolva pe RCA-ul meu.
Problema acum este urmatoarea : eu am nevoie sa se solutioneze cat mai repede acest caz, cum pot face sa urgentez cumva solutionarea lui ? Ca probabil se va da autovatamare avand in vedere ca nu exista plangere formulata impotriva mea eu fiind si vinovatul si victima si cu zile de spitalizare, oricum acestea sunt pana in 14... Ideea e ca vreau sa termin cat mai repede cu acest dosar, autovatamare, iau 3 luni de suspendare de permis eventual, dau examen si reduc suspendarea la o luna dar macar termin cu alergatul mereu dupa dovada. Plus ca mai nou am nevoie la servici datorita faptului ca mai tot ies in afara tarii de permis si nu pot sta mereu sa traduc si sa legalizez dovada ca sa fie valabila pe teritoriul statelor unde ma duc.
Va rog, ma poate ajuta cineva cu vreo idee, un sfat, orice ... Multumesc mult!