avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare agent
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare agent

bună ziua,

aș dori să angajez pe cineva la firma mea, un agent de vânzări mai exact, care va fi plătit la procente: 20% din vânzările pe care le face. se poate face un contract de angajare în care să menționez asta? cum va avea angajatul siguranța că îl vom plăti pentru servicii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 19 Decembrie 2014
Se poate face un c.i.m. in care sa se stipuleze acordarea unui procent din vanzari.

Atentie insa ca, angajatorul este obligat să garanteze în plată un salariu brut lunar cel puţin egal cu salariul de bază minim brut pe ţară. Aceste dispoziţii se aplică şi în cazul în care salariatul este prezent la lucru, în cadrul programului, dar nu poate să îşi desfăşoare activitatea din motive neimputabile acestuia, cu excepţia grevei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitati de angajare - plata in functie de vanzari Budai_i Budai_i Care este forma corecta de angajare a unei persoane ce va fi remunerata cu un procent din vanzari dar nu realizeaza salariul minim pe economie (vezi toată discuția)
Angajatorul este obligat prin lege să-mi asigure un salariu minim pe economie dacă din procent nu îl fac? Bataşan Ana Mihaela Bataşan Ana Mihaela Bună Ziua,sunt angajata unui salon de infrumusetare. Prima lună am avut un salariu fix,apoi mi să impus să lucrez la procent 50/Dar pe parcurs am aflat că ... (vezi toată discuția)
Angajat la srl propriu 2019 Oana993 Oana993 Buna ziua, Momentan am o PFA si as dori sa trec la SRL unde sa am CIM. As dori sa stiu daca imi voi primi o parte de salariu daca nu ating salariul brut ... (vezi toată discuția)