Buna,
Consultati,art.49 din legea 233/2007 si art. 25 Norma de aplicare a legii, Stautul asociatie Solicitati in scris lamuri privind si Hotararea adunarii generale prin care s-a stabilit sistemul de propriu de penalizare, modul de calcul.
va atasez o formula de calcul penalitati aplicat la cheltuileile de intretinere , ( fara calcul penalitate la penalitate, sau sume restante la fonduri)
Parametrii folosiţi în calcule:
- procentul de penalizare aplicat / zi întârziere: 0,200 %
- numărul de zile, de la afişarea unei cheltuieli, după care se începe calculul penalităţilor: 50
- procentul maxim din valoarea datoriilor, la care pot ajunge penalităţile calculate: 100,00 %
- numărul de zile după care penalizarea va atinge 100,00 % din valoarea datoriei şi calculul penalizării se va opri: 500 zile
- tipurile de datorii pentru care se calculează penalităţi: întreţinere
- ziua afişării cheltuielilor, pentru luna curentă: 10 Ianuarie 2015
- ziua afişării cheltuielilor, pentru luna precedentă: 10 Decembrie 2014
- numărul maxim al zilelor de penalizare: [data afişării tabelului din luna curenta - 10 Ian 15] minus [data afişării tabelului din luna precedentă - 10 Dec 14] = 31 zile
- numărul zilelor de penalizare, pentru datoriile plătite cu întârziere: [data plăţii - vezi tabel] minus [data afişării datoriei] = vezi tabel
MULTUMESC PENTRU RASPUNS! Sper sa rezolv intr-un final cu problema asta!
presedinta imi spune mereu ca nu poate recalcula penalitatile,deoarece ar insemna sa strice toate listele din anul trecut....singura modalitate este sa-i puna toate penalizarile care vin de acum incolo,administratorei care a furat banii asociatiei(care locuieste tot la noi in bloc)
Este corect asa?
dupa parerea mea nu este....dar poate gresesc eu?