Buna,
Consultati,art.49 din legea 233/2007 si art. 25 Norma de aplicare a legii, Stautul asociatie Solicitati in scris lamuri privind si Hotararea adunarii generale prin care s-a stabilit sistemul de propriu de penalizare, modul de calcul.
va atasez o formula de calcul penalitati aplicat la cheltuileile de intretinere , ( fara calcul penalitate la penalitate, sau sume restante la fonduri)
Parametrii folosiţi în calcule:
- procentul de penalizare aplicat / zi întârziere: 0,200 %
- numărul de zile, de la afişarea unei cheltuieli, după care se începe calculul penalităţilor: 50
- procentul maxim din valoarea datoriilor, la care pot ajunge penalităţile calculate: 100,00 %
- numărul de zile după care penalizarea va atinge 100,00 % din valoarea datoriei şi calculul penalizării se va opri: 500 zile
- tipurile de datorii pentru care se calculează penalităţi: întreţinere
- ziua afişării cheltuielilor, pentru luna curentă: 10 Ianuarie 2015
- ziua afişării cheltuielilor, pentru luna precedentă: 10 Decembrie 2014
- numărul maxim al zilelor de penalizare: [data afişării tabelului din luna curenta - 10 Ian 15] minus [data afişării tabelului din luna precedentă - 10 Dec 14] = 31 zile
- numărul zilelor de penalizare, pentru datoriile plătite cu întârziere: [data plăţii - vezi tabel] minus [data afişării datoriei] = vezi tabel
MULTUMESC PENTRU RASPUNS! Sper sa rezolv intr-un final cu problema asta!
presedinta imi spune mereu ca nu poate recalcula penalitatile,deoarece ar insemna sa strice toate listele din anul trecut....singura modalitate este sa-i puna toate penalizarile care vin de acum incolo,administratorei care a furat banii asociatiei(care locuieste tot la noi in bloc)
Este corect asa?
dupa parerea mea nu este....dar poate gresesc eu?
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.