avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Temeinicia calculului penalitatilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Temeinicia calculului penalitatilor

Bun seara! am si eu o intrebare in legatura cu calcularea penalitatilor procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron,este posibil sa se calculeze o penalizare de 112ron dupa doa 30 zile? Care este formula de calcul?#-o......ca nu am reusit sa o descopar!!!!!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:24, 8 Februarie 2015
A mai fost o situatie asemanatoare prezentata aici.
Asadar, ma repet: se face o expertiza, se stabilesc restantierii impreuna cu administratorul care nu a depus banii din registrul de casa (acolo se vede soldul pe care il avea la 30 ale lunii si nu l-a depus la furnizor).
Suma este considerata tot o restanta.
Fireste, sumele adunate in contul administratorului care nu depune banii la furnizor sunt mult mai mari ca o restanta obisnuita.

Am facut astfel de expertiza si, pe baza de documente, administratorul a fost obligat sa plateasca 90% din penalizari. E drept ca si restantierii au suporta un 10%, nu putea sa fie zero aceasta suma.

Fireste, calculul e o munca; si munca se plateste.
Uneori plata este si un simplu MULTUMESC!
geta-taby a scris:
Cel mai grav este ca nimeni nu realizeaza ce se intampla.

Pai vad ca dumneavoastra realizati, asa ca implicati-va in rezolvarea problemelor asociatiei, autopropuneti-va in comitet, solicitati ajutorul serviciului asociatii de proprietari din primarie si oorganizati alegeri.
Fosta administratora a DELAPIDAT130.000 RON si ea (presedinta actuala)ii plateste esalonarea de la Radet din banii incasati.

Pai aici este necazul dumneavoastra, al tuturor proprietarilor din acea asociatie. Nu v-ati implicat in trecut, fostul administrator a prejudiciat asociatia iar actualul presedinte este obligat sa plateasca debitele catre furnizori indiferent din cauza cui au rezultat aceste debite.
Pentru penalitatile calculate se pot trimite in judecata,proprietarii respectivi?

Asociatia poate actiona in judecata proprietarii cu debite mai vechi de 3 luni inclusiv pentru penalizari neachitate.
au contestat penalitatile si nu le-au platit(deoarece ele au venit la suma totala restanta de la furnizori(frauda fostei administratore)iar administratorul le-a impartit doar la restantieri,,,nu si fostei administratore,care locuieste tot la noi in bloc.

Aici este problema dumneavoastra si rezolvarea exercitiului din prima postare: nu vi s-au calculat penalizari "procentuale de 0,2%.....la o suma de 180 ron" cum spuneti rezultand "o penalizare de 112ron dupa doa 30 zile", ci vi s-au repartizat penalizari din cele facturate de furnizori, proportional cu restantele pe care le-ati avut. Si asta e corect neavand nici o legatura cu procentul de 0,2%/zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati intretinere Nea-Costica Nea-Costica Care este regimul penalitatilor ? Cand se aplica, dupa cate luni ca restantier, cand se poate actiona in judecata, cine o poate face, sunt mai multe feluri de ... (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste prcentul de penalizari la asociatiile de proprietari : comitetul executiv sau adunarea generala? ludwuk20 ludwuk20 Puteti sa ma lamuriti si pe mine cine stabileste procentul penalizarilor : Adunarea Generala sau Comitetul Executiv si daca o asemenea hotarare a Adunarii ... (vezi toată discuția)