avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care e calea de atac?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Care e calea de atac?

Cineva din familie a avut un proces la Curtea de Apel, judecat de catre judecatorul de camera preliminara. In urma judecatii, judecatorul a respins ca nefondata plangerea formulata de catre petenta, si a emis un document cu mentiunea: Încheiere finală (dezinvestire).

Ce inseamna aceasta? Exista vreo cale de atac a acestui document de incheiere finala (dezinvestire)?
Nu, cu privire la această soluție nu există nicio cale de atac, închieerea fiind definitivă, conform art 341, alin. 9 din CPP.
Multumesc pentru raspuns. Deci nu exista o cale de atac la instantele din Romania?

Atunci se poate depune plangere la CEDO? Nu stim ce a gandit judecatorul de camera preliminara, insa petenta a solicitat probe administrative pe care judecatorul ar putea sa le solicite de la institutiile publice la solicitarea petentei, insa judecatorul a specificat ca plangerea petentei e nefondata.
Cum poate sa considere judecatorul ca plangerea este nefondata, din moment ce petenta a solicitat sa se efectueze cercetari de pe documentele care exista la institutiile indicate? Petenta nu a avut aceste documente doveditoare ca sa le puna la dosar ca probe doveditoare, dar totusi a solicitat instantei sa solicite de la institutia X documentele indicate de catre petenta, iar judecatorul dupa ce primea documentul de la institutia X, putea sa vada ca petenta avea dreptate, si astfel ar fi fost solutia.

In cazul de fata este corect cum a procedat judecatorul de camera preliminara?
Este corect ca petenta care cunoaste realitatea adevarului, cunoaste ce este inscris in registrele institutiilor care poate fi o proba doveditoare, dar care nu are posibilitatea sa dovedeasca pentru ca nu are acele inscrisuri doveditoare, si nici nu le poate primi, deoarece institutiile spun ca nu elibereaza inscrisuri din registrele lor decat la solicitarea instantei, sau a altor organe judiciare.

De ce s-a evitat aceasta cercetare pe care petenta a solicitat-o instantei, iar judecatorul a evitat-o si a dispus solutia ca fiind nefondata?
Ultima modificare: Vineri, 19 Decembrie 2014
Just-drept, utilizator
Chiar dacă ați indicat ca posibile probe acele documente, la camera preliminară nu s-a considerat că respectivele probe ar putea fi concludente.
Dacă nu aveți posibilitatea de acontesta această soluție aici , nu cred că la CEDO vi s-ar admite plângerea și ați putea obține ceva.
Contestatia unde se poate depune? Are vreun termen de prescriptie? Daca raspunsul este afirmativ cu privire la un termen de prescriptie, contestatia se depune de la data primirii a documentului sau de la data de cand judecatorul a luat decizia aceasta?

Eu consider ca contestatia se face dupa ce instanta trimite documentul catre petenta, chiar daca documentul a sosit la doua luni de la data judecarii in camera preliminara.
Care este procedura legala de contestatie?
Legea nu mai prevede cale de atac astfel ca nu exista cale de atac.

Alte discuții în legătură

Calea de atac nu exista? danaa1 danaa1 conform art. 341 alin 6 din cod proc.pen.este mentionat: În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Cale de atac la incheiere finala (dezinvestire) Just-drept Just-drept Care este calea de atac la INCHEIERILE pronuntate de catre judecatorul de camera preliminara care mi-a respins plangerea impotriva actelor procurorului ... (vezi toată discuția)
plangere impotriva ordonantei procurorului general al parchetului de pe langa curtea de apel plecindubai plecindubai am depus o plangere impotriva ordonantei data de procurorul general al parchetului de pe langa curtea de apel plangerea am depus-o la curtea de apel sectia ... (vezi toată discuția)