Este obligatorie efectuarea unei expertize de evaluare a dreptului de folosinta in cazul in care eu am cerut sa mi se plateasca daune sau este suficient un calcul efectuat de catre mine aratind modalitatea de calcul , cu exemplele de rigoare ?
Uzual se solicita si se efectueaza o astfel de expertiza, deorece in calculul valorii lipsei de folosinta se iau mai multe aspecte, criterii si nu sunteti in masura sa faceti acest lucru, decat un expert judiciar o va putea face.
În primul rând, în calitate de moderator, vă rog să nu mai folosiți scrierea cu majuscule.
În acest sens, Regulamentul Forumului prevede: 1.2. Scrierea nejustificata cu majuscule, litere îngrosate, italice, subliniate, sau cu alte artificii este greu de citit. Tineti cont ca folosirea excesiva a tehnicilor de subliniere a textului echivaleaza cu a tipa la ceilalti utilizatori, actiune care ar putea fi interpretata ca fiind agresiva in forum.
În ceea ce privește întrebarea, criteriile pe care le ia în calcul expertul sunt multe și de ordin tehnic, din acest punct de vedere nu le pot indica pe toate. Criteriul cel mai important este, însă, valoarea pieție, subsidiar se va individualiza proprietatea.
Buna seara .
In astfel de cazuri,este necesara o evaluare imobiliara,efectuata de un expert evaluator,care va stabili un pret sau valoare de piata ,conform standardelor de evaluare.
Cu stima,
Marius Bote .