Buna ziua.Parintii mei au divortat in 2012 si s-a stabilit domiciliul meu la mama.Din 15 aprilie 2014 am plecat la tata pentru a-mi muta domiciliul la el. In 20 octombrie a avut loc un proces si s-a hotarat stabilirea domiciliului meu la tata cu un program de vizitare de catre mama. Intrebarea este : daca eu nu doresc sa o vizitez si sa raman la ea peste noapte,precum specifica programul (in vacante si weekend-uri) ce se poate intampla ? Sunt obligata,sau e alegerea mea? Doresc sa mentionez ca tatal ma lasa,fara nici o problema.Multumesc.
NU mentionezi ce varsta ai conteaza si acest aspect,ideal ar fi sa mentii relatiile si cu mama,este posibil ca mai tz in viata sa regreti anumite hotarari luate in adolescenta .In cazul in care nu doresti sa mergi este important sa precizezi ca decizia este a ta si nu ai fost influentata de tata.Chiar daca mama ar apela la un executor judecatoresc acesta poate cel mult sa redacteze un roces verbal in care sa mentioneze pozitia ta nu te poate forta .
Probleme frecvente sunt intalnite la copii cu varste mai mici,acestia pot fi influentati de catre unul dintre parinti pt a refuza vizitele celuilalt parinte.In cazul in care mama ar formula o plangere penala impotriva tatalui tau sau ar vrea sa puna in aplicare sentinta prin intermediul unui executor din punctul meu de vedere nu sunt probleme cat timp se consemneaza ca refuzul nu se datoreaza tatalui ci este vorba despre alegerea ta.
Din ce motiv nu doriti sa ramaneti la mama peste noapte? Ma indoiesc ca la 16 ani puteti fi destul de coapta pentru a decide indepartarea unui parinte din viata dumneavoastra.
Mama dumneavoastra poate cere monitorizarea relatiei de catre Protectia Copilului si puteti ajunge la consiliere psihologica.
Sunt masuri pe care si celalalt parinte le poate lua.