avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Instanta competenta- investire cu formula executorie a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Instanta competenta- investire cu formula executorie a unui bilet la ordin.

Buna ziua,
Am un bilet la ordin, de investit cu formula executorie.Care este instanta competenta?Judecatoria in a carei raza teritoriala am eu sediul( creditorul) sau judecatoria in a carei raza teritoriala isi are sediul debitoarea?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: EmiB , utilizator 16:19, 19 Decembrie 2014
Instanta competenta este cea de la sediul debitorului.
Art. 640, indice 1, alineatul 2 din codul de procedura prevede o competenta teritoriala alternativa, atat a judecatoriei de la sediul/domiciliul debitorului cat si a celei de la sediul/domiciliul creditorului. Se poate solicita investi fara probleme si la judecatoria din raza teritoriala a creditorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta teritoriala executor miha13 miha13 Executorul este din alta localitate decat angajatorul meu. Eu am domiciliul in aceeasi localitate cu executorul. Daca imi schimb adresa de domiciliu in ... (vezi toată discuția)
Bo - investire, judercatoria competenta a investit titlul cu formula executorie ancut75 ancut75 Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Banca a obtinut investirea cu formula executorie a BO in anul 2010. Azi in proces , presedintele m-a pus sa alfu care ... (vezi toată discuția)
Primesc pensie alimentara si dupa ce implinesc varsta de 18 ani? DenisaAnA DenisaAnA Pentru a primi in continuare pensie alimentara (de la tatal meu) trebuie sa depun eu ceva la judecatorie? Cum ar trebui sa procedez pentru a primi pensie cat ... (vezi toată discuția)