avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna seara, copilul meu are dreptul la 25% din salariul net al tatalui prin hotarearea judecatoreasca data anul trecut. Tatal nu a platit pensia alimentara incepand cu data depunerii cererii de jedecata, ci la o luna dupa ce s-a dat hotararea,intre ele fiind peste 6 luni de neplata. Anul acesta are la fel,peste 6 luni de neplata,stiu ca lucreaza,dar nu stiu sediul. Cum pot sa recuperez banii pe lunile de neplata? Prin politie si daca da,ce acte imi trebuiesc? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 00:27, 20 Decembrie 2014
Prin intermediul executorului judecatoresc, caruia ii prezentati hotararea judecatoreasca legalizata.
Aveti posbilitatea sa formulati si plangere penala pentru savarsirea infractiunii prev de art.378 al.1 lit.c) din n.c.pen.( abandonul de familie), insa presupunand ca debitorul este angajat cu forme legale, as opta mai degraba pentru varianta executarii silite, sens in care este necesar sa va adresati unui executor judecatoresc.
Aveti nevoie de hotararea prin care a fost stabilita pensia de intretinere- legalizata.
prin denuntarea la politie impreuna cu hotararea judecatoreasca nu se poate ?
aveti idee care sunt onorariile unui executor judecatoresc pentru o cauza ca aceasta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Mie pentru 4000 lei pensie alimentara restanta mi-a spus ca ia cam 250 lei onorariu, probabil este procent din suma de recuperat dar stiu ca se recupereaza de la cel care are de platit pensia, probabil cei 250 ron sunt cheltuielile prealabile urgente si din aceasta cauza trebuie sa ii dau eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Alexandra Huminiuc Alexandra Huminiuc Buna ziua , ajungand la majorat iar parintii mei fiind divortati tatal meu a trebuit sa imi plateasca pensia alimentara , iar eu fiindca imi continui studiile ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare scurpin77 scurpin77 Fostul sot nu a trimis sotiei pensia alimentara de 2 luni de zile ptr. baiatul lor. Pensia alimentara este stabilita printr-o hotarare judecatoreasca si este ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru plata pensiei ioanpas ioanpas Buna ziua as dori sa deschid actiune in insatata pe cale civila pt neplata pensiei de intretinere minori ...intrebarea este imi trebuie avocat ? sau cum ar ... (vezi toată discuția)