avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot acuza malpraxis?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot acuza malpraxis?

In urma cu o luna, bunica mea prezenta stari febrile, batai puternice in piept si nu putea manca. De la spitalul general a fost trimisa direct, fara analize, la spitalul de psihiatrie, doctorul mentionand ca aceste stari vor fi rezolvate acolo. nici acolo nu i s-au facut investigatii, insa i s-a dat un tratament pe baza de sedative, foarte multe chiar. Dupa o saptamana a inceput din nou sa faca febra, starea se agrava, domea aproape toata ziua, noaptea isi pierdea echilibrul si cadea din picioare. Am facut o ecografie la un cabinet particular si s-a descoperit ca are probleeme la rinichi. Este posibil sa fie cancer, facem in continuare investigatii. Va rog sa-mi spuneti daca pot acuza doctorul de malpraxis. Nu mi se pare nomal sa urmezi un tratament asa puternic fara investigatii. Daca are cancer boala cu siguranta s-a agravat in ultima perioada, fiind tratata de o alta boala pe care nici macar nu o avea. Vreau sa se faca dreptate si sa deschida ochii acesti doctori incompetenti. Ii pot acuza?
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 15:23, 5 Iunie 2009
Faceti intai plangere la Colegiul medicilor si, in functie de actele medicale, de cat de determinata sunteti (de fapt, bunica) si de raspunsul Colegiului, puteti acuza.
Asa, de acuzat poate acuza oricine de orice, important e daca aveti sanse sa obtineti ceva. Si asta, e greu de determinat astfel.
Dar o plangere la Colegiu nu strica.
Succes!
Multumesc pentru raspuns! Voi incerca, trebuie intr-un fel sa-i determinam sa fie responsabili cu toti pacientii.
Incercati si vedeti ce iese.
In general medicii care examineaza plangerile dau verdicte oarecum curioase.

In cazul dvs este insa foarte greu de stabilit daca exista sau nu o culpa medicala.
Daca veti avea rabdare mai multi ani veti putea afla.

avocat Claudiu Lascoschi
Nu stii ce acte si dovezi are, de unde pana unde e greu de dovedit?
Daca cere intai fisa de la spital unde trebuie sa apara si tratamentul, apoi de la ultimele investigatii si se vede prapastia intre ce avea femeia si ce-i dadeau aia, cat e de greu?
Ramane sa faca ei dovada unor investigatii medicale care se pare ca nu au prea existat. Se rastoarna nevoia dovezii cand e de demonstrat un fapt negativ...
Astfel, bunica nu poate dovedi ca nu i s-a facut vreo analiza (probatio diabolica, nu?) si ar trebui spitalul sa dovedeasca faptul ca i-a facut analize careva pe-acolo... :D
Cred ca va gtabiti sa acuzati pe cineva fara a avea nimic palpabil,nici macar rezultatul unor analize facute in particular.Suspiciunea unui posibil cancer,este doar o suspiciune si nu o certitudine si nu cred ca acesta ,daca este sa fie,se datoreaza tratamentului prescris de medic in urma cu o luna. Sa fim seriosi...dar de aici si pina la acuzatia de malpraxis,este cale luinga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Malpraxis machiavelli machiavelli Buna ziua. Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Tatal meu a fost timp de 10 ani pensionat pe caz de boala (TBC), decizie revizuibila (anual trebuia sa fie ... (vezi toată discuția)
Malpraxis maruus21 maruus21 Buna ziua! Acum aproximativ 6 saptamani tatal meu s-a internat pentru o saptamana (de luni pana luni_ la Institului de Reumatologie Ioan Stoia Bucuresti ... (vezi toată discuția)
Se poate vorbi de malpraxis? GreyHound GreyHound Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare. In luna decembrie bunica mea a fost internata la Spitalul Judetean de urgenta Braila ... (vezi toată discuția)