avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Decizie de impunere pentru plata impozit cladire ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Decizie de impunere pentru plata impozit cladire publica, in calitate de chirias.

In cadrul unui control de la Directia de impozite si taxe a Primariei am fost instiintati ca trebuie sa platim impozit pe incinta din cladirea publica respectiva. Citind legea 571/2003 am constatat ca in baza art.249 al.3 decizia de impunere pare a fi corecta.
Ce nu inteleg, este de ce trebuie sa platim si penalitati. Mentionez ca suntem o societate comerciala, iar controlul a vizat ultimii 5 ani. Faptul ca timp de 5 ani primaria nu ne-a notificat o exonereaza si singurii vinovati suntem numai noi, pentru ca nu am anuntat proprietarul ca suntem chiriasii lui? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters256771 , utilizator 19:55, 20 Decembrie 2014
Da. este legal. La data inchirierii trebuia sa depuneti declaratia de impozitare....
Inteleg, dar daca inchirierea s-a produs cu mult inainte de 2003? Este acelasi lucru? Trebuia sa declar la intrarea in vigoare a codului fiscal pe 2003?
trebuia sa declarati cand a intrat in vigoare articolul respectiv. in 2003 poate nu exista respectivul articol sau poate a suferit modificari.

2003
(3) În cazul unei clădiri, aflată în administrarea sau în folosinţa, după caz, a altei persoane şi pentru care se datorează chirie în baza unui contract de închiriere, impozitul pe clădiri se datorează de către proprietar.
2014
(3) Pentru clădirile proprietate publică sau privată a statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice, altele decât cele de drept public, se stabileşte taxa pe clădiri, care reprezintă sarcina fiscală a concesionarilor, locatarilor, titularilor dreptului de administrare sau de folosinţă, după caz, în condiţii similare impozitului pe clădiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chiriasii, persoane fizice, platesc impozit pe imobilul inchiriat? NicoT NicoT Sunt profesor si am primit de la Primaria Mangalia, in anul 2002, prin Serviciul Public de Asistenta Sociala, o locuinta spre inchiriere in baza Legii ... (vezi toată discuția)
Taxa /impozit cladiri apartinand domeniului public georgianaleo georgianaleo Buna ziua, as dori sa stiu daca cabinetele medicale individuale, birourile notariale publice sunt obligate sa plateasca taxa (impozitul ) pe cladirea in care ... (vezi toată discuția)
Plata impozit pe cladire pt chiriasii locuintelor anl SimionescuAlina SimionescuAlina Primaria orasului Mangalia ne-a informat ca avem de plata impozitul pe cladire plus penalitati din 2012 pana in prezent.Mentionez ca noi suntem chiriasi din ... (vezi toată discuția)