avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1165 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vanzare olx
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vanzare olx

buna seara. problema mea suna in felul urmator: am vandut un telefon prin intermediul site-ului olx.ro. m-am intalnit cu cumparatorul, am stat langa acesta cat timp a facut toate probele pe care le-a dorit. telefonul avea o problema cu camera, cumparatorul a sesizat-o, eu i-am spus ca toate telefoanele de acest tip au aceasta problema cand se incalzeste procesorul (asa am inteles din ceea ce am citit pe net).
dupa alte probe cumparatorul a fost multumit, a spus ca este ok mi-a dat banii si am plecat. mentionez ca nu am oferit nicio factura, eu am cumparat telefonul de la altcineva de pe acelasi site si l-am vandut mai departe. acum cumparatorul ma ameninta, imi spune ca sunt urmarit si ca voi avea de suferit. intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. am gresit cu ceva?
2. poate sa imi creeze vreo neplacere? sunt convins ca sunt nevinovat dar nu am chef sa fac drumuri la sectie si sa dau declaratii de dragul unuia care nu stie pe ce lume traieste
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
vlad14, utilizator
Cel mai recent răspuns: humana , utilizator 02:04, 26 Decembrie 2014
Urmarit pt. ce ?
Daca veti fi chemat la sectie, asta e, va trebui sa va prezentati!
Mare grija ce veti declara la sectie, nu acceptati sub nicio forma sa scrieti dupa dictare, dupa dictarea organului.
Aveti dreptul sa fiti asistat de un aparator ales, pe care il veti plati.
Cazul pare unul banal, dar din vorba-n vorba nu stii unde se poate ajunge, conteaza mult prima impresie pe care i-o veti face organului.
Cand ati incheiat ,,afacerea", n-ati fost insotit de un amic, de prietena....?
V-ar ajuta mult daca ati avea un martor care sa intareasca spusele d-voastra.
Tot ce v-am spus are rost daca va depune o plangere penala pt. inselaciune la politie.
Din ce ne-ati povestit ma gandesc ca ar merge pe inselaciune.
Nu aveti ce sa patiti, nu ati comis nici o infractiune.
martori nu am avut, ba din potriva el a avut o ruda cu el. dar tranzactia s-a petrecut in mall, unde mai mult ca sigur erau camere. nu stiu daca e relevant asta..
inselaciune nu cred ca este pentru ca nu a avut niciun defect ascuns. si ipotetic vorbind: daca chiar ar fi avut un defect ascuns presupun ca trebuia sa arate cumva ca nu el l-a stricat si ca asa l-a luat. stiu ca este o chestie banala dar este stresant ca din cauza unora saraci cu duhul sa aiba altii probleme
@vlad
Stimate domn, ma bucur ca sunteti atat de ingenuu!
O intrebare: de ce ati avea d-voastra mai mare dreptate decat cealalta parte?!
Nu conteaza ce cred eu, ce credeti d-voastra sau ce crede dl avocat patrascu :D
Conteaza doar ce rezolutie vor pune organele!
Repet, daca cumparatorul va va face plangere penala.
Nu va descriu apocalipsa, dar nici nu pot sa va spun sa dormiti linistit si cand va treziti sa fiti tarat pe la sectie/parchet/instanta.
Si tot acest scenariu pt. ca n-ati stiut sa va protejati! Si ati fost si face to face :slap:
Trebuia sa-l puneti sa va semneze un act prin care recunostea ca produsul este conform cu descrierea de pe site, nu prezinta defecte, a fost incercat/testat, nu e nou, etc, etc

Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
DlGoe, utilizator

Alte discuții în legătură

Am dat teapa si nu stiu ce sa va intampla cu mine cozmencut cozmencut am dat teapa pe okazii unui tip. i-am vandut chipurile un telefon cu 250 ron. tipu s-a dus la politie si posta si banii nu i-am primit ca au ramas blocati, si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Darksider09 Darksider09 Buna ziua,am si eu o problema eu in urma cu 1 sapt am facut un schimb de telefoane pe internet eu i-am dat unui tip un telefon si 1 mil 500 si el trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu telefon defect cata_tm2 cata_tm2 Buna. Problema mea e in felul urmator : Am cumparat un telefon de la o persoana . Am verificat cam tot ce stiam la el dar mai putin wi-fi ... cand am ajuns ... (vezi toată discuția)