avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vanzare olx
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vanzare olx

buna seara. problema mea suna in felul urmator: am vandut un telefon prin intermediul site-ului olx.ro. m-am intalnit cu cumparatorul, am stat langa acesta cat timp a facut toate probele pe care le-a dorit. telefonul avea o problema cu camera, cumparatorul a sesizat-o, eu i-am spus ca toate telefoanele de acest tip au aceasta problema cand se incalzeste procesorul (asa am inteles din ceea ce am citit pe net).
dupa alte probe cumparatorul a fost multumit, a spus ca este ok mi-a dat banii si am plecat. mentionez ca nu am oferit nicio factura, eu am cumparat telefonul de la altcineva de pe acelasi site si l-am vandut mai departe. acum cumparatorul ma ameninta, imi spune ca sunt urmarit si ca voi avea de suferit. intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. am gresit cu ceva?
2. poate sa imi creeze vreo neplacere? sunt convins ca sunt nevinovat dar nu am chef sa fac drumuri la sectie si sa dau declaratii de dragul unuia care nu stie pe ce lume traieste
Ultima modificare: Duminică, 21 Decembrie 2014
vlad14, utilizator
Cel mai recent răspuns: humana , utilizator 02:04, 26 Decembrie 2014
din punctul meu de vedere, daca intr-adevar realitatea este cea descrisa de dvs, cum au spus si colegii mai sus, nu aveti de ce va teme, cel putin dpdv legal! dar asta nu inseamna ca respectivul nu va poate sicana cu plangere la politie si tot tacamul ce urmeaza; ndar sa revenim: daca spuneti ca va ameninta, puteti face dvs o plangere penala impotriva lui pe art. 206 cp, cu mentiunea ca va temeti pt integritatea dvs, respectivul a savarsit fapta in mod continuu etc.
pedeapsa este inchisoare de la 3 luni la 1 an sau amenda, dupa cum scrie legea penala

in situatia in care se trece la fapte, adica sunteti reclamat, puteti face o magarie si anume sa puneti martori pe cateva persoane care sa sustina in instanta varianta dvs; desigur acest comportament imbraca forma infractiunii de marturie mincinoasa, dar fiind o infractiune de audienta, deci se constata de instanta de judecata si e greu de probat, aveti o idee pe care puteti miza la nevoie

ticalosenii se pot face multe, dar cel mai bine este sa fim cinstiti; daca toti sunt cinstiti nu ar mai exista inselaciuni, furturi etc. in concluzie, la fel cum au spus colegii mai sus, fiti cu mai mare bagare de seama data viitoare, luati-va masuri de precautie si lasati ca aceasta intamplare sa fie invatatura de minte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat teapa si nu stiu ce sa va intampla cu mine cozmencut cozmencut am dat teapa pe okazii unui tip. i-am vandut chipurile un telefon cu 250 ron. tipu s-a dus la politie si posta si banii nu i-am primit ca au ramas blocati, si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Darksider09 Darksider09 Buna ziua,am si eu o problema eu in urma cu 1 sapt am facut un schimb de telefoane pe internet eu i-am dat unui tip un telefon si 1 mil 500 si el trebuia sa ... (vezi toată discuția)
Inselaciune cu telefon defect cata_tm2 cata_tm2 Buna. Problema mea e in felul urmator : Am cumparat un telefon de la o persoana . Am verificat cam tot ce stiam la el dar mai putin wi-fi ... cand am ajuns ... (vezi toată discuția)