avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselaciune cu telefon defect
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselaciune cu telefon defect

Buna. Problema mea e in felul urmator : Am cumparat un telefon de la o persoana . Am verificat cam tot ce stiam la el dar mai putin wi-fi ... cand am ajuns acasa am constatat ca nu merge wi-fi-ul ... Respectivul refuza sa imi inapoieze banii , spunand ca wi-fi-ul functiona cand mi la dat ... Ce pot face in cazul acesta ? Telefonul este original .. doar ca are acest defect ... Daca merg la politie si fac plangere , se rezolva ceva ? Din moment ce el zice ca mergea .... ?
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
cata_tm2, utilizator
E cam greu de dovedit dacă mergea sau nu. În astfel de cazuri ne mai şi asumăm , când cumpărăm lucruri de ocazie. Ar fi trebuit să verificaţi dacă toate funcţiile telefonului , dacă funcţionează corect la momentul achiziţionării lui. Vânzătorul ar fi trebuit să facă un act n care să consemneze faptul că telefonul era funcţional din toate punctele de vedere, pe care să-l semnaţi. Am îndoilei că poliţia va putea face ceva, adică nici dvs. nu puteţi dovedi mare lucru , nici vânzătorul.
Ar putea fi un viciu ascuns, depinde de cum aveati sanse sa verificati WIFI atunci si acolo.
Intrebarea mea era ce pot face ... ca are viciul ascuns mi-am dat si eu seama , cu toata stima ..
Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
cata_tm2, utilizator
Va pierdeti timpul, nu puteti face nimic, trebuia sa-l verificati atunci cand l-ati cumparat, mergeti la un service sa il reparati, nu poate fi ceva foarte complicat, sa depuneti o plangere penala nu are nici un rost, nu putem discuta de nici o infractiune aici.
Daca dv. considerati ca exista sanse ca vanzatorul sa raspunda invitatiei la mediere, recurgeti la aceasta procedura, caz in care nu aveti nevoie de incadrare juridica a faptei, probe sau martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cumparat o masina care s-a defectat din prima zi dupa achizitionare mioara123 mioara123 Buna ziua, Acum exact 14 zile am cumparat o masina, din 2009 de la un domn care parea de buna credinta. Am vazut masina, mi-a placut cum merge si am fost cu ... (vezi toată discuția)
Viciu ascuns Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua. o pers. fizica cumpara un apartament la etajul 4 intr-un bloc cu 10 etaje. ulterior , se apuca sa renoveze apartamentul si constata ca are ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumpărare autovehicul. Attilatanko Attilatanko Bună ziua. Am o problemă mai delicată sa ii spun așa,este prima oara cand mi se întâmplă,posibil des întâlnită în țară la noi și probabil și ... (vezi toată discuția)