avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Conditii de scoatere a duplicatului dupa actul casei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Conditii de scoatere a duplicatului dupa actul casei

Buna ziua! A-si dori sa stiu in ce conditii se poate scoate duplicat dupa actul de vanzare-cumparare al casei. Sora mea vrea sa treaca in spatiu definitiv pe concubinul sau, dar in momentul de fata nu avem departajarea facuta a locuintei. Nu stiu daca pot fi afectat in vreun fel de aceasta situatie daca ar avea vreun drept de locuit in spatiul meu . Actele sant la mine, deoarece a mai incercat o data sa faca lucrul asta fara consimtamantul meu. Ma ameninta ca a declarat actele nule la ziar. Poate sa scoata duplicat , fiind amandoi coproprietari prin mostenire, fara ca eu sa fiu instiintat , putand sa le declare nule pe cele vechi ? Pe langa toate astea vrea departajare prin instanta , nu pe cale amiabila. In momentul de fata nu am un venit (minim pe economie) care sa-mi permita sa umblu prin tribunale. Instanta ma poate obliga la cheltuieli de evaluare a casei , daca nu am ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: moranduzza , utilizator 12:58, 4 Iunie 2009
poate recurge la iesirea din indiviziune prin instanta si sa va oblige la cheltuieli de judecata....este normal ca onorariul expertului sa fie impartit pe din doua caci amandoi beneficiati de pe urma iesirii din indiviz.
poate face oricand rost dupa un duplicat al actului casei fara sa fie nevoie sa-l declare nul.
Dar in situatia in care eu sant cu un venit de minim pe economie, si o familie de intretinut cum a-si putea sa platesc cheltuieli de judecata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca masina vanduta surcelus surcelus Buna seara! Am vandut o masina care avea polita rca pe un an de zile. Am incheiat contract de vanzare cumparare. Noul proprietar fiind din alt judet mi-a ... (vezi toată discuția)
Cum imi pot castiga dreptul de a sta in casa Dumitrascu Razvan Dumitrascu Razvan Dupa plecarea mamei in italia,tatal meu m-a dat afara din casa.Ei doi nu sunt legitim casatoriti,dar sunt trecuti amandoi in actele casei. Pot sau am vre-o ... (vezi toată discuția)
Atingere rezerva succesorala andradacristina andradacristina Buna ziua, Va rog sa ma indrumati si pe mine intr-o problema zic eu delicata. Tatal meu a decedat anul acesta in august. Anul trecut a vandut un teren (unic ... (vezi toată discuția)