avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu amenintari
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu amenintari

Buna ziua, in luna August am inceput un proces de divort din cauza fostului sot care avea si are mari probleme cu jocurile de noroc si unanturaj dubios. A devenit si violent fizic si verbal iar amenintarile cu moartea au inceput sa apara, precizari facute si in dosarul de divort. La sfatul avocatilor divortul s a terminat de comun acord.avem si un baietel de 5 ani care a ramas cu mine.in aceste 5 luni,fostul sot nu a contribuit cu absolut nimic in cresterea copilului.insa amenintarile nu s au oprit
, chiar m a atentionat ca in curand imi va lua capul si el va ajunge ori in puscarie ori in mormant.precizez ca este cadru militar si nimeni nu mi da crezare..la ultima convorbire l am inregistrat , am apelat la avocati si toti imi spun sa stau linistita. ..dar nu pot ; ultima data a lovit de m a umplut de sange si apoi a luat cheia sa nu pot iesi din casa..akm m am mutat la 400km distanta de el. Incotro sa o iau..custodia s a impartit la ambii ptr ca divortul s a terminat amiabil...nu stiu ce sa mai fac, mie frik sa ies si din casa...ma poate indruma cineva?
Cel mai recent răspuns: OanaS163 , utilizator 17:25, 25 Decembrie 2014
Depuneţi plângere penală la parchet.Nu evitaţi să sunaţi 112 la orice agresiune şi, chiar pentru o vnătaie, mergeţi la medicina legală pentru certificat.Poliţia acţionează după ce se întâmplă tragedii, nu înainte.
Iar faptul că nu plăteşte pensia alimentară , pentru instanţele din ţară nu reprezintă o bilă neagră atribuită tatălui.
În plus, nu vă faceţi iluzii că aveţi autoritate comună fiindcă aţi divorţat amiabil:chiar dacă vă păruiaţi în faţa judecătorului, tot autoritate comună scria pe hotărâre!
10 zile eu nu am avut acces la copil si a venit cu copilul in fata sectiei de politie, copilul plangea ca vrea la mami , iar el era foarte relaxat si zambitor..chiar nu mi imaginez dupa ce reguli traim..un tata poate sa se foloseasca de copil ca si cand ar fi un obiect , iar acest fapt fiind motivat ca o manifestare pe baza nervoasa..si sufletul copilului? Doar el stie ce avea in sufletelul lui.iar politia sa nu consemneze nimic, motivand ca nu se pot implica daca nu exista un abuz fizic
Ultima modificare: Joi, 25 Decembrie 2014
OanaS163, utilizator
Doamnă, legea se referă şi la abuzul psihic, dar poliţaii nu sunt psihiatrii sau psihologi, iar Autoritatea Tutelară şi Potecţia Copilului este de fapt...Protecţia Tatălui ! Aspecte asemănătoare am trăit pe viu, ştiu ce vorbesc. Poate nu e la fel în toate cazurile, în definitiv "Omul sfinţeşte locul"
În asemenea caz de traumatism psihic, am dus copilul la secţia de Medicină Legală, unde am fost refuzaţi, fiindcă aveau nevoie de trimitere de la Poliţie sau Autoritatea Tutelară/Protecţia Copilului. Ultimele s-au eschivat, fiindcă nu au atribuţii în acest sens !!!(atunci cum verifică capacitatea parentală a viitorilor părinţi adoptivi în cazurile de adopţie ???) iar Poliţia scrie Proces Verbal dacă vede sânge.
Probabil cadrele militare au in sânge tendinţa de a domina, de a comanda, nu au frică de legi-nici nu au de ce, fiindcă dacă se răstesc odată la fetele de la Protecţie, alea scriu ce le dictează domnul. Deja vu...
Ultima modificare: Joi, 25 Decembrie 2014
Martonze, utilizator
Multumesc mult pentru explicatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori mesmeea mesmeea Am divortat , in urma divortului fetita mi a fost incredintata mie, anul trecut am plecat din tara am lasat-o pe incredere la soacra cu care ma intelegeam ... (vezi toată discuția)
Stabilire program vizitare minor custodie custodie Buna seara! Am divortat acum 7 ani si copilul mi s-a incredintat spre cestere prin hotarare de divort. Fostul meu sot nu a cerut atunci legatura cu minorul, ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor / sotul nu este de acord Anda78 Anda78 Va rog din suflet sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt casatorita de 8 ani si am o fetita tot de 8 ani. De ceva timp incoace au inceput problemele ... (vezi toată discuția)