As dori sa stiu ce pot face in urmatoarea situatie:
Casa in care locuiesc este a parintiilor mei ambii decedati. Din 2010 de cand a murit ultimul dintre parinti am numai probleme cu sora mea.
Initial m-a dat in judecata pentru ca nu vreau sa deschid succesiunea, ceea ce nu a fost adevarat. Ulterior a renuntat la capetele de acuzare, s-a dezbatut in instanta si pentru ca nu a avut bani sa plateasca taxa de timbru s-a incheiat procesul, cu stabilirea cotelor ce ne revin. Nici in prezent nu am un act de proprietate. Ea sustine ca trebuie luat de la judecatorie. Inteleg oricum ca nu s-a dezbatut intreaga masa succesorala nefiind platita acea taxa.
Dupa incheierea procesului am hotarat vanzarea casei si de 2 ani numai eu si sotul meu
ne-am zbatut pentru vanzarea ei insa nu am obtinut pana in prezent pretul dorit, pret pe care l-am raportat la valoarea pietii.
De aici au iesit o serie intreaga de discutii cu sora mea care ar fi dat-o pe nimic pentru a-si rezolva problemele financiare. Mentionez ca eu si cu sotul meu suntem cei ce platim impozite, intretinem casa, practic locuim in ea.
A aparut in sfarsit un cumparator care se situeaza cu oferta aproape de pretul cerut de noi iar acum sora mea se opune vanzarii si ma ameninta cu proces, iesire din indiviziune si vanzarea casei de catre instanta ca eu sa raman pe drumuri.
Mentionez ca de pe urma matusii noastre care nu are mostenitori mai avem de dezbatut o succesiune privind un alt apartament. Intelegerea era ca ea doreste doar o suma mai mica din valoarea acestei case iar eu nu mai am pretentii la casa matusii. Mai mult ea mai are un apartament in care locuieste pentru care matusa i-a facut testament. Ma tot ameninta ca nu cumva sa o dau in judecata pentru testament ceea ce nici nu am urmarit, pentru ca voi pierde.
Ce pot face in aceasta situatie? Ma pot apara in vreun fel?