avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Uzurparea de calitati oficiale? Calomnie?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Uzurparea de calitati oficiale? Calomnie?

Am urmatoarea situatie: O persoana (X) vrand sa compromita alta persoana, roaga un prieten sa sune la persoana vizata (Y), sa se dea drept politist si sa aiba o convorbire telefonica cu aceasta in care-i cere informatii despre ea (despre X). Cel sunat, de buna credinta, ii raspunde intrebarilor si poarta o discutie civilizata cu "politistul" incercand sa-i dea cat mai multe informatii pentru ca acesta sa rezolve "dosarul" penal care-l vizeaza pe X.

Ulterior, X prelucreaza documentul audio, decupand doar anumite pasaje din care face o compilatie pe care o posteaza pe you tube cu un titlu bomba, calomniindu-l pe Y numindu-l tradator care si-a turnat prietenul la Politie cu minciuni. Nimic din ce-a declarat Y "politistului" nu este minciuna.

Ce mijloace legale de aparare are Y, faptele celor 2 (X si prietenul lui) sunt infractiuni?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: humana , utilizator 23:04, 26 Decembrie 2014
Lasati-o, e greu sa concepi o intriga buna dupa agatha cristie, george simenon sau d-na rodica ojog brasoveanu!
O fi ea slaba intriga dar din pacate e cat se poate de reala ... Ma tot uit de cateva zile dupa raspuns, probabil pare scorneala dar nu e, e doar opera fostului meu sot, putin (sau mai mult) dus cu capul.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Decembrie 2014
Cris1971, utilizator
Posibil sa va fi ,,evaluat" in mod gresit, situatie in care va rog sa-mi acceptati scuzele :flowersblue:
V-am trimis un mesaj privat.
pe viitor va recomand, cand discutati telefonic cu persoane ce se recomanda politisti, solicitati-le gradul, numele si prenumele complet, unitatea din care fac parte, biroul/compartimentul si verificati-i; puteti chiar amana discutia cu respectivul pt a face verificari, si cum altfel decat la unitatea descrisa de el; daca se recomanda a lucra intr-o localitate distanta dvs de preferat sa refuzati discutia;
in general organele de ancheta va invita la sediu pt a discuta cu dvs, nicidecum telefonic; mare atentie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

John grisham: avocati si bestselleruri Admin Admin I-am citit toate cartile si nu cred sa fi fost mai mult de doua care sa nu-mi fi placut. :"> Asa ca vi-l recomand si voua. Considerat de multi ca fiind ... (vezi toată discuția)
Caut spete interesante cu rasturnari de situatie dromihete dromihete Caut spete din domeniul Dreptului penal sau Dreptului civil sau al familiei, care s-au intamplat in realitate, in care sa existe o rasturnare de situatie, de ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere sau litigiu civil? vldstf vldstf Un prieten X a primit de un anume Y un obiect de uz gospodaresc pentru a il repara. Intrucat acesta nu s-a mai putut repara, l-a sunat pe Y sa vina sa-si ia ... (vezi toată discuția)