avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

recalculare pensie

Buna ziua
Perioada lucrata in proiectare, pentru dreptul la pensie instanta dispune luarea in considerare a veniturilor suplimentare mentionate in adeverinta eliberata de angajator. Adeverinta cuprinde
perioada/ sal, sp. vech, co/- garantii/acord/prime/beneficii/ total / Contrib. sal
0 1 2 3 4 5 6(1+2+3+4+5) 7
Ce suma va lua in calcul onorata casa se pensii: salariul tarifar din cartea de munca si sporul de vechine aferente timpului lucrat in situatia de CFS plus sporurile evidentiate, sau total respectiv col 6
Multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:15, 20 Aprilie 2015
mutumesc
dar intrebarea este in concret ce suma va lua in calcul, pentru recalcularea pensiei, casa se pensii: salariul tarifar din cartea de munca si sporul de vechine aferente timpului lucrat in situatia de CFS evidentiat in CM si avute in vedere la decizia initiala adaugand la acestea sporurile evidentiate in adeverinta admise de instanta, sau total respectiv col 6 din adeverinta, in care nu sunt cuprinse concediile medicale.
inca o data multumiri
Hristos a Inviat!
Raspunsul dvs. la intrebarea mea este inca de actualitate! Astept in continuare, si daca se poate mai urgent, acest raspuns!
O zi buna
1. - Si raspunsul meu anterior
Casa de Pensii trebuie sa puna in aplicare hotararea judecatoareasca.

este si acum valabil.

- Daca instanta a dispus ceva trebuie ca si Casa de Pensii sa se conformeze.

2. - La o speta ca a dvs. nu toate instantele de judecata dau aceeasi hotarare.
- De aceea eu nu va pot spune spune ce sume se iau sau nu in calculul punctului de pensie (din exeplificarile dvs.) pentru ca s-ar putea ca raspunsul meu sa difere de cel al instantei.
- Ceea ce va pot spune eu este ca se iau in calcul veniturile pentru care s-a platit contributia pentru pensie la momentele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Luarea in calcul a veniturilor realizate anterior anului 2000 dinii dinii Buna, Persoana juridica la care am lucrat este obligata prin legislatie sa-mi dea o adeverinta / act din care sa reiasa contributia mea catre Casa de Pensii ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiei pentru perioada lucrata in acord global Adriana68 Adriana68 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti daca mai este valabila legea pentru care as putea depune cerere de recalculare a pensiei pentru perioada lucrata in acord ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie danvlaiculescu danvlaiculescu Am lucrat la Petromar-Constanţa în perioada 1982-1991 La calculul punctului de pensie nu au fost luate în considerare drepturile salariale brute pentru ... (vezi toată discuția)