avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Sant din Tg-Mures si avem o excutare siita asupra unui imobil care a fost reconstruit in anul 2006 dar nu s-a facut evidentierea in cartea funciara a modificarillo-in CF apare ca si casa din caramida cu patru camere, bucatarie si baie, acoperita cu tigla si la subsol pivnita, dar momentan estecu regim S+P+mansarda, compusa din 7 camere, bucatarie, 4 bai, 4 holuri, 5 terase, 2 incaperi pivnita, acoperita cu tabla ondulata, izolata termic pe exterior. Executorul la propunerea bancii a stabilit un evaluator pentru intocmirea dosarului de evaluare dar acle evaluator fiin din Bucuresti nu a fost la fata locului, a trimis pe un asazis reprezentant din Tg.-Mures, care a facut doar poze in tot imobilul si in rest nici o masuratoare sau verificare si cu toate acestea din cele comunicate de executor ”experutul in evaluari desmnat, a intocmit si semnat” dosarul de evaluare, in baza caruia executorul judecatoresc a stabilit pretul de pornire a licitatiei de vanzare a imobilului, printr-o decizie definitiva si irevocabila fara cai de atac, fara sa ne aduca la cunostinta macar in prealabil despre continutul dosarului de evaluare.
Eu stiam ca aveam dreptul la a contesta valoarea de licitatie .
Este legal mdul cum s-a procedat, tinand cont si de faptul ca de fapt evaluatorul pute spune ca a facut evaluarea doar din ”auzite si din pix”, fara sa vina la fata locului si sa faca el personal constatari?
Mentionez ca momentan avem pe rol la judecatoria sectorului 2 o contestatie la executarea silita care este in curs de judecare in faza de fond si executorului i s-a ceru sa transmita la instanta dosarul de executare. Mai poate continua executorul procedura de executare silita pana cand nu se pronunta instanta? Cu stima Vasile T.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:59, 22 Decembrie 2014
Daca nu sunteti multumit de felul in care executorul a dispus efectuarea expertizei evaluatorii, puteti sa faceti contestatie la executare numai cu privire la acel act de executare (evaluarea).
Daca aveti deja o contestatie la executare prin care nu ati cerut si SUSPENDAREA executarii pana la solutionare, executarea silita nu se opreste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil ctseximtrans ctseximtrans Am avut incheiat un contract de credit ipotecar in Franci elvetieni si datorita boom-ului de schimb valutar am ajuns in imposibilitatea de a achita ratele si ... (vezi toată discuția)
Licitatii...pana cand? corstef corstef Buna ziua Am o hotarare definitiva si irevocabila, am cerut executarea silita si suntem deja la [b]a sasea[/b] X-(publicatie de vanzare a imobilului respectiv ... (vezi toată discuția)
Distribuire pret in urma executarii silite anissa76 anissa76 O familia s-a imprumutat de la 5 persoane cu diverse sume de bani. Pentru ca nu au reusit sa respecte termenele de restituire , executorii judecaroresti ai ... (vezi toată discuția)