avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda sau nu?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda sau nu?

Buna ziua, azi eram in Ratp Iasi si trebuia sa merg 2 statii, era ceva urgent si nu aveam bilet, nici macar bani. Controlorii au stat o statie pe scaun iar la urmatoarea s-au ridicat si au inceput sa controleze. Cand le-am spus ca nu am, mi-au cerut un act de identitate. Am zis ca nici asa ceva nu am si mi-au zis sa le demonstrez. Am tinut-o ca nu au nici un drept sa ma controleze in geanta, iar intr-un final au sunat la jandarmerie sa vina dupa mine. Am scos buletinul, m-a trecut pe o foaie gen pe care scrie el traseul si codul biletelor si ma tot intreba unde stau in iasi si ce putem face. L-am intrebat care sunt variantele, si mi-a zis ca daca nu ne intelegem imi da amenda de 45 lei pe loc si 100 lei in 48 h. La urma mi-a dat buletinul inapoi si mi-a zis sa vin cu 45 lei la ora 21 la un fast food de pe langa gara, daca nu ma trezesc cu amenda acasa. Se poate sa primesc amenda daca nu am semnat nicaieri si nici nu am primit nici o copie ceva?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 16:55, 22 Decembrie 2014
NU am inteles exact daca cei 45 ron erau spaga sau au vrut sa va ajute si v-au dat posibilitatea sa achitati minimul amenzii in seara respectiva,cert este ca exista posibilitatea sa vi se comunice acasa amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problemă ratb bonzanel bonzanel Bună ziua, astăzi am urcat frumos într-un autobuz, dețineam un bilet iar în spate, erau două doamne angajate RATB (controlor / precizez că aveau ... (vezi toată discuția)
Amenda pe mijloacele de transport in comun mihalceabogdan mihalceabogdan buna ziua. doresc si eu o parere referitor la o presupusa viitoare amenda/proces verbal referitor la faptul k am fost prins fara bilet in mijloacele de ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb Fleoarca_Irina Fleoarca_Irina Buna ziua. Sambata 14 ianuarie, Am primit o amenda pe lina 182 intre titulescu si gara de nord (o singura statie). M-am urcat in masina fiindca mai aveam 5 ... (vezi toată discuția)