avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa I si grupa II luate in calcul la varsta de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa I si grupa II luate in calcul la varsta de pensionare

.Buna seara, barbat nascut 27.09.1955 va rog este corecta decizia de respingere?
1 stagiu total de cotizare realizat 47 ani 3 luni 11 zile
din care:
a. conditii normale 12 ani 7 luni si 10 zile
b. conditii speciale grupa intai 2 ani 5 luni
c. conditii speciale grupa a doua 23 ani 8 luni si 28 zile
Stagiu aferent grupe/cond de munca - 7 ani
Perioade asimilate 1 an 5 luni si 6 zile

Din cele mentionate mai sus care este varsta la care poate iesi la pensie pentru "limita de varsta"?
Multumec anticipat
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:12, 22 Decembrie 2014
b)Daca cei 2 ani sunt in conditii speciale,atunci - limita de varsta la 59 de ani.
Daca sunt in grupa I-a,atunci - limita de varsta la 60 de ani.
Din datele postate(stagiu aferent)se intelege ca sunt in conditii speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate iesi la pensie cu diminuare ,daca vârsta de limita ... BerariuC BerariuC Se poate iesi la pensie cu diminuare ,daca vârsta de limita de varsta este 59 de ani, la 57 de ani. Va multumesc. (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare berghevaioan berghevaioan buna ziua, am si eu o intrebare mar interesa la ce varsta as putea iesi la pensie in conditiile in care sunt nascut pe data de 09.05.1955 si am lucrat in ... (vezi toată discuția)
Trecerea de la pensie invaliditate la limita de virsta miti1956 miti1956 buna ziua barbat nascut 29 10 1956 iesit la pensie invaliditate grad 3 la 02 10 2007 dupa depunerea ma multor adeverinte am primit ultima decizie din 01 09 ... (vezi toată discuția)