avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia luata din munca din strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia luata din munca din strainatate

Buna ziua, as dorii sa va intreb,lucrez din martie 2007 in Anglia ca self employed, -liber profesionist-,iar de atunci nu mai contribui cu nimic la fondul de pensii in tara, dar as vrea sa am pensia aici in tara, va intreb pe d-voastra daca as putea platii retro acei aproape 8 ani ca sa mii se recunoasca mai tarziu la pensie.
Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Decembrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 22:33, 22 Decembrie 2014
Nu se poate face contract acum si plati pentru perioade din urma. Cand aveti drum in Romania mergeti personal la casa de pensii de care apartineti cu domiciliul din buletin si va faceti contract iar apoi rugati pe cineva sa mearga la ei la caserie lunar sa va platesca contributia sau platiti in contul bancar de la trezorerie pe care sa-l cereti cand faceti contractul. De exemplu acum in decembrie se plateste minim 211 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! urmeaza sa inchei un contract cu o societate din ... Adrian Iovan Adrian Iovan Buna seara! Urmeaza sa inchei un contract cu o societate din Anglia pentru a presta servicii tehnice intr o insula din Spania, dar mi se cere pentru aceasta ... (vezi toată discuția)
Locuiesc in anglia gheorghenicusor24@gmail.com gheorghenicusor24@gmail.com Buna ziua. Locuiesc in UK din 2019 și in momentul de fata nu am un contract permanent ci un contract cu 0 ore mai pe înțeles liber profesionist/self ... (vezi toată discuția)
Contributii sanatate, pensii NarcisMoraru NarcisMoraru Buna ziua. Sunt persoana fizica neangajata. Va rog sa ma ajutati sa imi spuneti cum pot achita contributiile la Sanatate si Pensii. care ar fi pasii de urmat ... (vezi toată discuția)