avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezmostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezmostenire

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Bunica mea a decedat recent. Ea are 2 urmasi directi: matusa mea si tatal meu(decedat). Eu sunt unicul copil al tatalui meu.
Recent am aflat ca bunica mea si-ar fi vandut apartamentul in care locuia, matusii mele(fiica ei) in urma cu aproximativ 11 ani.(dupa moartea tatalui meu)
Ca rezultat al tranzactiei, eu am fost dezmostenit.(prin partea tatalui)
Vanzarea in sine pare total fictiva: suma presupus platita pentru acest apartament de doua camere in Bucuresti(Drumul Taberei) fiind trecuta ca aproximativ 12.000 de euro.
Pe langa presupusa suma matusa mea s-a angajat sa plateasca utilitatile, s-a accepte ca imobilul sa nu poata fi instrainat fara acordul bunicii iar bunica sa aiba drept de sedere pe durata vietii.

Va rog sa-mi spuneti care ar fi cea mai buna cale de atac si care mi-ar fi sansele.
Nu am contact cu alte rude comune si nu cunosc vecinii din blocul respectiv intrucat dupa moartea tatalui nu am pastrat legatura.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 15:12, 23 Decembrie 2014
nu aveți nici o cale de atac. desigur, puteți contesta tranzacția în instanță, dar în condițiile pe care le-ați expus cheltuiți banii de pomană.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire - succesiune simao simao Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentu speta de mai jos. Ma intereseaza cum se va impartii masa succesorala a bunicii mele in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Pot fi dezmostenit? Sorinasandru Sorinasandru Suntem 2 frati,eu sunt plecat in strainatate de mai bine de 3 ani.Inainte de a pleca am locuit impreuna cu familia in casa mamei mele.De 5 luni de zile mama e ... (vezi toată discuția)
Mostenire matusa helguti22 helguti22 Buna ziua. Am o curiozitate referitoare la mostenitorii legali ai matusii mamei mele. Matusa, sora tatalui mamei mele, nu a avut copii si nici sot. A fost ... (vezi toată discuția)