avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Constructii amplasate in zona unui drum national
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Constructii amplasate in zona unui drum national

Buna ziua.
Situatia noastra este urmatoarea: avem o hala construita la marginea unui drum national, pe un teren pentru care exista un contract de comodat cu o persoana fizica. Cand am obtinut certificatul de urbanism si autorizatia de constructie nu ni s-a cerut avizul sau acordul celor de la Drumuri nationale. Au venit domnii de la drumuri si ne-au comunicat ca tebuie sa realizam o banda de accelerare decelerare, pe terenul nostru, pe banii nostri dupa care trebuie sa o predam la drumuri si sa le platim chirie. Ne-am interesat de documentatie, proiect, etc. Nu ca am fi tinut neaparat sa o facem, este o cheltuiala imensa, iar in zona sunt zeci de firme si doar una singura a facut asa ceva (CNCD-ul).
O vreme ne-au lasat in pace, iar intre timp primaria de care apartinem (Comuna Albota, judetul Arges, langa Pitesti) a amplasat o pancarda de intrare in localitate la vreo 500 m de noi. Acum au venit iarasi cei de la drumuri si ne-au comunicat ca o luam de la capat pentru ca Primaria Albota nu are PUG-ul aprobat de ei si ca de fapt nu suntem in interiorul localitatii.
Ce pot sa fac, pentru ca sincer chiar este inacceptabil sa construim banda sau sa le platim chirie.
Care este regimul persoanelor fizice, pentru ca in spatele terenului pe care s-a construit hala este un teren care apartine unei persoane fizice?
Imi cer scuze daca nu am fost suficient de coerenta, dar chiar sunt nervoasa.
Multumesc.
pentru acest tip de probleme, va sugeram sa angajati un bun cansilier juridic sau un avocat, pentru ca altfel va pierdeti timpul si banii.Problema trebuie analizata in detaliu si nu poate fi solutionata "de pe margine".Nu inseamna ca daca cei de la Drumuri va cer sa faceti acea banda, trebuie sa va si "executati" imediat.Maine va vor cere sa faceti o autostrada in zona, si asa nu avem prea multe...;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati catre drumurile nationale eurospedsm eurospedsm Doresc sa fac o investitie care necesita acces public pe un teren care este la drumul national, in afara localitatii. Terenul este pe persoana fizica si este ... (vezi toată discuția)
Accesul in dn2 a unei proprietati din extravilan, printr-o portiune de intravilan rombest rombest De cativa ani buni ne lovim de conditiile de acces in DN , impuse de CNAIR. Pe scurt: Am cumparat, la marginea DN2 un teren extravilan de 12400mp, deschidere ... (vezi toată discuția)
Pe un teren primaria vrea sa construiasca 2 strazi iar pe celalalt l-au incadrat la spatii verzi oannaville oannaville Buna ziua, Detin doua terenuri la marginea Bucurestiului in Sectorul 3 pentru care am scos certificat de urbanism. Terenul nr. 1: -> este traversat ... (vezi toată discuția)