avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Doresc sa ma casatoresc-acte necesare
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Doresc sa ma casatoresc-acte necesare

sunt andreea si sunt surdo muta vreau sa intreb ceva despre casatorit,eu nu stiu cum facem eu aici romania vreau casatorit cu turcia ce intrebuit acte si legea si liber etc te rog raspuns eu vrea casatorit la aprilie sau mai e urgent cum facem te rog raspuns..dau id meu yahoo dragutz_andrekia
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:40, 28 Decembrie 2014
Mergeti la starea civila de unde are domiciliul el si va lamuriti cu tot.
Si el o avea domiciliul in Turcia..apoi de ce de la domiciliul lui ?
Nu sunteti romanca nici dvs ? Dvs aveti domiciliul in Romania ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Decembrie 2014
gi-jane2, moderator
Ea nu pare romanca.
De el nu stim.
E clar ca daca e Andreea e romanca.Cel putin asa presupun. Actele le veti depune la starea civila de la locul dvs. de domiciliu sau resedinta din Romania. Pentru dvs.- sper ca aveti 18 ani- este necesar sa aveti actul de identitate, certificatul de nastere, certificat medical prenuptial de la medicul de familie. Pentru cetateanul turc este necesar actul de identitate, adeverinta de cutuma eliberata de autoritatile din Turcia sau de ambasada/consulatul Turciei din Romania( turcii au consulat la Constanta si ambasada la Bucuresti), certificatul medical prenuptial- tot de la medicul dvs. de familie, certificatul de nastere apostilat tot de autoritatile din Turcia cu Apostila de la Haga, o declaratie pe proprie raspundere data la un notar din Romania care lucreaza cu traducatori/interpreti de limba turca. Avand in vedere ca sunteti surdo-muta aveti nevoie de un interpret autorizat atat de limba turca cat si de un interpret de limbajul semnelor atat la depunerea actelor cat si la oficierea casatoriei. Interpretii vor avea asupra lor autorizatiile si stampilele intrucat se vor intocmi procese-verbale. Cetateanul turc are nevoie de viza valabila in pasaport atat la depunerea actelor-inainte cu 10 zile calendaristice de oficiere-, cat si la oficierea casatoriei.
Daca mai aveti nedumeriri reveniti cu intrebari sau adresati-va direct la starea civila de pe raza unde doriti sa depuneti actele.
Ultima modificare: Duminică, 28 Decembrie 2014
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatoria dintre o romanca si un turc pe teritoriul turciei veradarya veradarya sunt romanca si locuiesc in spania.iubitul meu este turc.si am hotarat sa ne casatorim.singura optiune este sa merg in turcia.din motiv ca el nu poate intra in ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean german, nascut in romania micatalin71 micatalin71 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean german, nascut in Romania, care a fost casatorita si divortata in Germania. As vrea sa stiu ce acte sunt necesare ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie la ambasadă Mario22222 Mario22222 Ce acte sint necesare pentru casatorie la ambasada atat pentru mine cat si pentru sotia mea care este de cetatenie eritreana si avem o fetita impreuna, care ... (vezi toată discuția)