Sunt divortata si am un copil in custodie totala. Cf sentintei tatal tb sa il vada in primul si al treilea week-end, in vacante, de sarbatori. Eu am plecat cu copilul in strainatate , cu acordul tacit al tatalui cu care copilul si eu tinem legatura telefonic. Copilul este inscris la scoala iar eu sunt inregistrata ca fiind in cautarea unui loc de munca. Tatal vrea sa faca actiune in instanta pt custodie comuna desi suntem divortati de 4 ani, timp in care nu a dorit acest lucru. Eu nu vreau acest lucru deoarece nu vreau sa ma impiedic de hartii in cazul in care autoritatile de aici imi cer ceva. Pot refuza cererea de custodie comuna ? Pot trimite prin posta acte cum ca nu ma pot deplasa in Romania pt asta?
Puteti scrie in intampinare ca vreti sa exercitati singura autoritatea parinteasca si scrieti din ce motiv, se prea poate sa fie inutil, dar sa nu ziceti ca nu ati incercat.
Nu l-ati intrebat pe tata de ce cere asta ?
Motivatia lui este data de faptul ca vrea sa aiba si el un cuvant de spus in cresterea si educarea copilului, desi pana acum am comunicat si a fost la curent cu toate activitatile copilului. Interesul brusc pt custodie a aparut in momentul in care i-am comunicat ca voi parasi tara. Multumesc
Această situaţie vă poate afecta destul de rău, până intră Romania în Spaţiul Schengen, în privinţa călătoriilor peste graniţa României.Având autoritate părintească comună, nu veţi putea scoate copilul din România, fără acordul notarial al dânsului la fiecare venire în ţară.
În altă postare, vedeţi mai sus, o mamă se plânge că nu-i poate face asigurarea copilului, fiindcă tatăl e de negăsit şi au autoritate comună.
Posibil ca în ţara în care sunteţi, să fie necesare şi alte aprobări din partea lui, deci veţi avea piedici când nu vă aşteptaţi. Trăind departe unul dealtul, chiar dacă domnul are bunăvoinţă, va trebui să meargă la notar, să dea declaraţii, alea trebuiesc traduse de traducători autorizaţi, mă rog, e treaba lui, dar dacă nu vrea să meargă la notar, nu-l puteţi obliga.
Dar eu nu sunt in tara si nici nu pot veni pt acest proces. Cu adeverinta de la scoala copilului si cu o adeverinta de la fortele de munca eu pot dovedi ca momentan nu ma pot intoarce? Sa pot prelungi termenul pana la vacanta de vara cand as putea merge in Romania? Eu incerc sa fac un viitor copilului meu si faptul ca el vrea custodia aceasta, imi seamana a bete in roate. Nu pot impiedica in nici un fel acest lucru?
Custodie comuna
roberta1
Buna ziua,
Acum un an am divortat la notar de sotul meu, pe cale amiabila, iar cei doi copii minori rezultati din timpul casatoriei au ramas la mine (dar ... (vezi toată discuția)