avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj bunuri imobile-
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj bunuri imobile-

In timpul casatoriei am achizitionat un apartament in valoare de 156 mil lei. Sotul a avut anterior casatoriei un apartament care a fost vandut la cumpararea celui comun cu 96 mil lei. Intrucat sotul realizeaza venituri mai mari, este posibil ca in cazul partajului imobilul sa ii fie atribuit lui? Mentionez ca am in intretinere un copil minor, rezultat in urma acestei casatorii.
Toate bunurile achizitionate dupa incheierea casatoriei intra in categoria bunurilor comune si vor fi partajate in spiritul aceluiasi raport.
deci se impart 50-50? sau conteaza contributia fiecaruia?
Sotul va cere cu siguranta sa se constate contributia sa mai mare la dobandirea bunurilor comune. Oricum partajarea bunurilor se face in functie de valoarea lor actualizata. Daca veti avea sa platiti partea ce i se cuvine sotului, instanta la solicitarea dvs.va va atribui imobilul. In caz contrar, aveti toate sansele sa ramaneti pa drumuri. Copilul are dreptul doar la pensie de intretinere.
Av.C.S.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj sorif sorif As dori sa stiu cum se imparte legal un apartament, dupa divort, in conditiile in care eu am si copilul in ingrijire, care este procentul din valoarea lui care ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)