avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort de un cetatean strain
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort de un cetatean strain

Cumnatul e cetatean roman si cumnata este cetateana moldoveanca.Casatoria s-a facut in Romania si au un copil minor-cetatean roman si cetatean moldovean.Ea vrea sa divorteze la notar si sa ia copilul in Moldova.Precizez ca ea nu lucreaza si nu are cetatenie romana ci doar permis de sedere si face liceul la seral in Romania.Cumnatul lucreaza,este angajat cu carte de munca .Ce sanse are cumnatul sa pastreze copilul?Ce demersuri ar trebui sa faca?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: av_silvia_margineanu , utilizator 01:19, 28 Decembrie 2014
desi legea nu prevede asta in mod expres, am vazut ca instantele cand este vorba de copii foarte mici, prefera mamele.
exista numai custodie comuna. problema este de stabilire a domiciliului la unul dintre parinti. puteti incerca sa obtineti acest lucru, pentru tata dar cam greu, dupa cum vad ca procedeaza instantele.
domnul o sa trebuiasca sa faca in instanta, dovada ca are un venit stabil si o casa de locuit - inchiriata/cumparata ...oricum

ca demersuri, dumnealui trebuie sa se adreseze instantei. inarmati-va cu probe serioase daca aveti de luptat pentru ca sa castige tatal.
La notar se poate divorța doar daca se inteleg cu privire la toate aspectele: nume, domiciliul minorului, pensie de întreținere. In caz contrar, trebuie sa se adreseze instantei de judecata. Faptul ca nu are serviciu mama, nu este un impediment in a ii fi încredințat minorul, iar practica instantelor este aceea de a se încredința mamei, cum spunea si colega. Mai mult decat atât, pina la 4 ani, nici nu prea il poate lua tatal de la domiciliul stabilit, asta tot ca si practica. Deci, șansele sunt minime.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu cetatean strain deliamarculescu deliamarculescu sotul meu este cetatean strain, suntem casatoriti de 2 ani in romania, avem impreuna un copil (din casatorie), domiciliul comun este in franta, eu nu am, inca, ... (vezi toată discuția)
Divort, custodia copilului recunoscut de tata in afara casatoriei Otilyvio Otilyvio Buna Ziua! am o intrebare. O situatie: copilul in virsta de 1an si 3 luni, cetatean strain, a fost recunoscut de tatal sau biologic, cetatean al Romaniei. In ... (vezi toată discuția)
Incredintarea custodiei unui minor de 4 ani CristianCb19 CristianCb19 Buna ziua tuturor membrilor,in primul rand vreau sa multumesc celor care au vizionat intrebarea mea anterioara si pentru raspunsul rapid si prompt care l-am ... (vezi toată discuția)