Buna ziua.
Sunt casatorit de 1 an, am un baiat de 4 luni, nu ma mai inteleg cu sotia din cauza parintilor ei, care ma tot ameninta ca au bani si imi vor lua copilul cand vor ei etc.
Copilul sta momentan cu socrii mei (in Craiova), mama copilului fiind cu mine in alt oras, unde lucrez (Bucuresti).
Mentionez ca muncesc doar eu, sotia nu munceste. Socrul meu este cu salariu minim pe economie, soacra nu munceste (si fara pensie).
Socrul meu are probleme mari cu bautura (conduce beat, sta mai tot timpul beat in casa), iar copilul meu asista la vorbele grele (jigniri macabre) la adresa mea, de fata cu sotia mea. Pot sa dovedesc acest lucru in instanta prin SMS-uri si inregistrari.
In cazul unui divort (iminent), ce sanse am sa-mi pot lua copilul acasa la familia mea (Bacau)?
Mentionez ca eu si sotia mea nu avem un domiciliu comun pe buletin.
Va multumesc.
un baiat la 4 luni, momentan nu poate fi lezat de ce aude, fiindca nu intelege ca este tare mic...mai tarziu va fi o reala problema.
daca socrul are dosar penal de conducere sub influenta alcoolului, ar fi bine pt dvs.
ca sa obtineti stabilirea domiciliului minorului la dvs, sa faceti in instanta dovada de un venit lunar fix - stabil si de o locuinta indiferent ca sunteti proprietar sau chirias.
din ce spuneti mama nu are venit iar in casa in care ar duce bebelusul este o reala problema cu un individ care reprezinta un pericol social - socrul. daca are dosar penal folositi-va in cadrul argumentelor si probelor folosite in procesul pe care il veti intenta.
nu uitat ca in tara noastra, sugarii cam raman la mame - legea nu prevede asta ci cutuma instatelor.
angajati-va un avocat !!!
Nu stiu cum ati ajuns asa repede la aceste discuții, dar cred ca sunteti si puțin iresponsabili, ca părinți. Daca soția nu lucrează, nu inteleg de ce nu aveti micuțul linga Dvs, mai ales ca afirmați ca nu este in cele mai bune conditii la bunici. Asa cum spunea colega, micuțul nu realizează ce se întîmplă, dar cred ca ar fi mai in siguranța linga Dvs, si poate s-ar schimba si relația. Indiferent de situație, șanse nu prea aveti sa va fie încredințat Dvs.
sergynyo, dacă copilul nu a fost încredințat legal bunicilor, vă luați frumușel soția de mânuță, vă duceți la Craiova și vă luați copilul. dacă bunicii se opun, sunați iavaș-iavaș la 112 și le spuneți că v-a fost sechestrat copilul.
dar (căci există un dar) soția ce vrea să facă? pentru că am așa o presimțire că povestea e nițeluș mai complicată decât ne-ați expus-o aici în două vorbe și trei cuvinte..
E mai complicata povestea.
Sotia tine cu ai ei (ca aschia nu sare departe de trunchi).
La inceput ideea a fost ca parintii ei ne vor ajuta cu copilul (ei s-au oferit si asa a ramas).
In timp, lucrurile s-au schimbat si am inceput sa vad adevarata fata a lor.
Socru umbla mai mult beat (servici, masina, acasa)...nu stiu sigur daca are dosar penal pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice (am auzit ceva la sotia mea cum ca ar avea...dar nu bag mana in foc); soacra o bate (la propriu) pe nevasta-mea (care are ~27 ani)...am sunat si la 112 sa sting un scandal intre cele doua...dar surpriza...politia a constatat ca nu se intamplase absolut nimica (am inregistrari, sms-uri care dovedesc acest lucru); sa nu mai zic si de vorbele jignitoare aduse mie si familiei mele (tot tot tot se pot demonstra negru pe alb).
Cei din familia mea, cand au auzit cele relatate de mine...nu m-au crezut (dar s-au convins singuri).
Socrul 12clase, electrician; soacra 12 clase, casnica.
De aceea sunt disperat si vreau sa-mi iau copilul din acel mediu toxic...daca o sa stea acolo, in timp va capata apucaturile, vorbele lor.
Si inca ceva penal...unde am ramas socat.
Sotia timp de ~2luni a alaptat...la un moment dat a facut si ea pauza 1zi (nu a mai dat sa suga la copil)...vroia sa se odihneasca. Copilul era trecut si pe lapte praf doarece manca f mult...in fine. A doua zi a vrut sa-l puna din nou la san...ce i-a spus soacra mea, ei? Sa nu mai dea sa suga la copil ca vin strigoii si etc etc. Am ramas blocat, socat (atat eu cat si neamurile mele) la aceste vorbe.
De aceea vreau sa-mi iau copilul din acel mediu...si nu stiu ce sanse as putea sa am.
nu va raspund in calitate de expert in probleme juridice ci in calitate de simplu proaspat tatic.
Un copilas nu se paseaza la parinti doar pentru simplul fapt ca e greu de intretinut sau ca plange. Avant si o varsta atat de frageda acest bebelus, dvs, parintii lui l-ati abandonat intr-un anume sens. L-ati pasat la bunici. banuiesc ca ei au maturitatea necesara cresterii unui copil, dvs, parintii doar maturitatea conceperii lui.
Scoala pe care o au socrii (doar !? 12 clase ) o intrece pe a dvs.
Habar nu am de ce va trebuie copilul in situatia asta in care va aflati pentru ca oricum stigoii o sa ne inghita tara daca gandim astfel.
Sfatul meu e sa incercati sa va faceti o situatie familiala, sociala ori educationala in conformitate cu timpul in care traim
Alte discuții în legătură
Probleme cu soacra
mami76
Buna ziua,
De cand m-am maritat am probleme cu soacra...probabil majoritatea s-a lovit de problema asta. Acum insa s-a agravat situatia. Ii tot spune sotului ... (vezi toată discuția)
Neintelegere
lucian23256
Fata mea este in Franta si lucreaza ca doctor stomatolog castigand destul de bine.Este casatorita cu un baiat care lucreaza in Romania ca programator.Are cu ... (vezi toată discuția)