avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioadele asimilate stagiului de cotizare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioadele asimilate stagiului de cotizare

In decembrie m-am pensionat anticipat partial, urmand ca peste 6 luni sa devin pensionar la limita de varsta. Atunci mi se vor lua in calcul la stabilirea pensiei si perioadele asimilate stagiului de cotizare (facultatea la zi si armata 6 luni) pentru care se dau 0,25% din salariul mediu brut. Dar un mic calcul arata ca acest adaos de fapt SCADE pensia ! Exemplu:
am 100 puncte realizate in 35 de ani =2,85 puncte de pensie care se inmultesc cu 790,7 si dau pensia. Daca voi pune si 5 ani facultatea 5 ani X 0,25 = 1,25 puncte.
100+1,25 =101,25 care se impart la 35+5=40 si obtinem = 2,53.
UNDE GRESESC ?
Dar daca nu gresesc aceasta este pedeapsa ca am facut o facultate ?
Ce sfat imi dati ? sa pun si anii de facultate sau nu ?
Cel mai recent răspuns: val16 , utilizator 03:27, 31 Decembrie 2014
Algoritmul este altul. O sa mut discutia in zona dreputului muncii unde sunt oameni priceputi in acest sens. Contabilii chiar nu stiu totul.
~ Conținut șters la cerere ~
Nu exista stagiu complet de 40 de ani(35+5).
Numarul de puncte pentru stagiul asimilat se vor imparti la acelasi stagiu complet din decizia de pensie anticipata partiala.
Pensia trebuie sa cresca.Nu sa scada.
Multumesc
Mea culpa, nu am citit cu atentie art.95. De, sunt boboc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat se considera anii de facultate la vechimea in munca? Victor26 Victor26 Am frecventat cursurile Facultatii de Mecanica intre anii 1983-1988, la zi. Mi-am depus dosarul de pensionare deoarece am calitatea de handicapat grav, din ... (vezi toată discuția)
Calculul punctului de pensie pentru perioade asimilate stagiului de cotizare sorineldobre sorineldobre Cf. legii 263/2010 perioadele asimilate la contributie la pensie se calculeaza luand ca baza de calcul o anumita suma. In cazul meu perioadele asimilate sunt ... (vezi toată discuția)
Depasire stagiu minim cotizare daiciulescugica daiciulescugica Buna seara, ma intereseaza sa stiu daca se adauga procent suplimentar la calcul pensie pentru limita de varsta,care sa fie in functie de anii cu care s-a ... (vezi toată discuția)