avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Intrebare despre divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Intrebare despre divort cu minor

am o intrebare...eu si sotul meu avem un bebe de 1 anisor...nu avem nici un an de casnicie.el petrece ff multe ore la bere.nu sta cu noi ,nu ne acorda atentie .acum de sarbatori la fel a stat 3 zile inclusiv ziua de craciun cu prietenii lui la baute. plus de asta il banuiesc momentan e doar o banuiala,de adulter. acum dupa toate astea mi'a cerut o pauza...daca se ajunge la divort ma intereseaza asa:custodia copilului cui ramane?(nu sunt nici o mama denaturata ,nebuna sau alcolica,contii sa il cresc sunt ) pensia alimentara cat la suta din venitul tatalui e? daca invoc motivul de divort:neglijenta in familie.. alcolismul...adulterul(in caz ca se va dovedi) poate sa i se reduca semnificativ din perioada de vizita? si inca ceva..daca aduc dovezi cum ca nu ma pot angaja pt ca stau cu copilul el fiind prea mic si ca nu am nici o locuinta legea il va obliga sa imi dea mai multi bani? sa nu credeti ca sunt vreo matwrialista dar dupa cat rau mi'a facut as vrea sa il usture si pe el macar buzunarul daca sufletul e ok... mentionez ca eu am 20 ani si cum am terminat liceul am intrat in somaj pt ca la facultate nu am vrut sa merg asa insarcinata...iar din somaj am intrat in concediu de maternitate si venitul meu e 800 lei (pt inca un anisor de acum inainte,adica pana face bebe 2 ani) ast raspuns.va multumesc anticipat
Aveti sanse bune sa obtineti custodia dar va trebui sa dovediti in instanta tot ce sustineti.
In caz de divorț, puteti sa obtineti următoarele: domiciliul copilului la Dvs si o pensie de întreținere ptr copil, in functie de venituri. In ceea ce privește custodia, regula este a fi exercitata in comun. Ptr exercitarea Autorității parintesti in exclusivitate, altele sunt criteriile. Cu privire la programul de vizita, avind in vedere ca se tinde a se păstra legăturile, nu prea aveti ce face. Pina la 4 ani se practica vizita la domiciliul stabilit minorului, iar ulterior poate sa il ia la domiciliul părintelui ce obține dreptul de vizita. Faptul ca nu aveti locuința si serviciu, nu va avantajează in a solicita mai multi bani de la tatal copilului.

Art. 529 NCC

Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

si cam ce se accepta ca dovada in istanta?videouri,martori..?
Doamnă, nu vă faceţi iluzii.
Indiferent ce dovezi duceţi, divorţul se va pronunţa, prin culpă comună sau prin culpa domnului.Ca să dovediţi culpa domnului, trebuiesc martori, sincer, nu vă recomand, fiindcă e o ţigănie totală, plus că vă pierdeţi prietenii pe care-i chemaţi martori.În general, oamenii se feresc să fie martori, rudele nu sunt acceptate, iar prietenii, care cunosc situaţia, probabil sunt prieteni comuni şi evită să depună mărturie contra lui.Mai mult, fiindcă spuneţi că are prieteni de pahar, aceia mai repede sunt dispuşi să vorbească împotriva dvs., chiar dacă spun minciuni-e cuvântul dvs. împotriva cuvântului lor.
Dvs. sunteţi în dezavantaj, fiindcă nu aveţi venituri şi locuinţă. Pensia alimentară se stabileste funcţie de venitul lui LEGAL, dacă nu lucrează cu carte de muncă, ajunge undeva la 200 lei lunar, pe care îi plăteşte cât timp durează contractul.
Înregistrările video sunt admise, în principiu, ca dovezi, dar în practică, nici un judecător nu va viziona înregistrările.
Foarte bune sfaturile de mai sus.
Totusi, doamna are venituri. nu stim de locuinta (la parinti, in chirie e ok) iar inregistrarile video sunt acceptate doar daca sunt inregistrate legal. Adica omul sa stie ca e inregistrat.

Cat despre restul intrebarilor, nu inteleg, doamna: sunteti suparata pe tata sau pe copil? Ce vina are copilul ca asa tata i-ati ales, de sa nu si-l vada prea mult? Cu ce il ajuta asta pe copil?
Parerea mea: divortati amiabil, la notar, nu are rost sa va macelariti sufletele in instanta. Totusi, daca doriti, intrebati intai un avocat cu ce se mananca un divort in instanta. Se mananca cu greu si da indigestie, ar fi pacat sa ajungeti acolo.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort C.Razvan C.Razvan Buna seara.urmeaza sa am primul termen legat de divort sotia si a pus martorii parintii si sora plus ca mi cere daca sunt de acord pastrarea numelui ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara chick chick Buna ziua. Sunt intr-un proces de divort cu copilul minor acum am probleme la pensia alimentară,am un venit net lunar de 1800 ron.cit îi revine pensia ... (vezi toată discuția)
In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca ... jamesbone jamesbone In caz de adulter al mamei, ce sanse are tatal ca instanta judecatoreasca sa decida, in caz de divort, ca copilul sa locuiasca cu acesta? (vezi toată discuția)