avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

Buna ziua. Sunt intr-un proces de divort cu copilul minor acum am probleme la pensia alimentară,am un venit net lunar de 1800 ron.cit îi revine pensia alimentară copilului meu. tinînd contca actuala mea doamna peste cîteva luni o sa imi mai dăruiască un bebe.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:48, 19 Ianuarie 2015
Art. 529 NCC

Cuantumul întreţinerii

(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.

(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
Cuantumul pensiei de intretinere pentru un copil va fi de 1/2 din 1/3 din 1.800 lei.
Adica 300 lei.
Daca pensia se va stabili acum sau in curnad, pensia ce se va stabili va fi de max 450 de lei. Abia cand copilul dvs se va naste, va fi vb de o reducere a acestui cuantum pt ca vi s-a mai nascut un copil, iar pensia max cuvenita pt 2 copii e de 1/3 din salariu. Apoi, ramane de vazut daca 1/3 asta se imparte egal intre copii.
Multumesc pentru raspuns, dar oare se ia in calcul ca eu am si o rata pentru locuinta pe 30 de ani de aproximativ 600 lei lunar sau asta nu cunteaza?
Nu si nici nu ar trebui , cand ati contractat creditul ,aveati un copil si deci erati constient ca trebuie intretinut, iar apoi ati luat hotararea de a mai avea un copil, asa ca va permiteti si rata si sa intretineti doi copii, cel putin asa se intelege cand ati contractat un credit pt care rata sa platiti 600 de lei. Apoi banuiesc ca locuinta ati contractat-o impreuna cu noua sotie, deci sunteti datori s-o suportati impreuna.
Instanta hotarareste oricum si are in vedere si nevoile copilului si puterea dvs de a plati. Poate stabili orice suma sub nivelul de 1/4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Brașov-cristian 34 Brașov-cristian 34 Bună, vreau să divorțez de soția mea. Am un copil de 6 luni și soția mea este in concediu de creștere copil. Am un salariu net de 1100 lei.Vrem sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters352365 ContSters352365 Am un copil rezultat in urma căsătoriei cu fostul soț, a-s dori sa stiu ce sa intampla cu pensia alimentara in cazul in care el are cel de-al doilea copil, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am un copil cu handicap grav iar pensia alimentara a fost stabilita in 2013 la 238 lei/luna. Cheltuielile pentru recuperare si intretinere sunt mari ... (vezi toată discuția)